Ministrul Grindeanu anunță că astăzi s-au semnat două contracte de finanțare de circa 264 milioane de lei, care vizează modernizarea porturilor Brăila și Galați

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat pe o rețea de socializare că „se dă startul modernizării Porturilor Brăila și Galați”.

Mai exact, este vorba despre faptul că astăzi s-au semnat două contracte de finanțare de aproximativ 264 milioane de lei, care vor îmbunătăți capacitatea operațională a celor două porturi:
„- Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare.
Lucrările care trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).
Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive).
– Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou, ceea ce va permite creșterea cu aproximativ 48.000 tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri, reducerea timpilor de încărcare/ descărcare, creșterea siguranței în timpul operațiunilor portuare.
Lucrările trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului 2023 și vizează: reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală”.

(sursă foto – facebook Sorin Grindeanu)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns