Liberalul Cătălin Canciu, despre realizările primarului Dragomir în materie de asfaltări: „Brăilenii trăiesc în acest oraș și văd, simt asfaltul poros, care sare la prima ploaie sau zăpadă, văd lucrările de mântuială!”

Secretarul de stat Cătălin Canciu, președinte al Organizației Municipale a PNL Brăila, este de părere că primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) postează pe contul său de Facebook numai „imagini atent alese”, cu intenția de a-i face să creadă pe brăileni că este „un primar bun, devotat”, dar asta este „doar o manipulare ieftină”.

Canciu comentează într-un comunicat de presă că postările edilului șef au un sigur scop – își face campanie electorală, pentru ca la viitoarele alegeri locale să aibă cât mai multe voturi: „Zilele acestea edilul Brăilei, Marian Dragomir, a dat publicității câteva dintre mărețele sale «realizări», arătându-se foarte preocupat că nu primește laude de la liberali.

Niciodată nu o să vă critic pentru că faceți ceva, jos pălăria, însă calitatea îndoielnică a lucrărilor pe care le faceți din bani publici o voi critica mereu.

Dacă tot vă asumați să realizați ceva, nu vă bateți joc de cei peste 150.000 de oameni care trăiesc în municipiul Brăila, urmărindu-vă doar scopul politic: alimentarea cu voturi pentru anul 2024! Vreți să le demonstrați brăilenilor, cu imagini atent alese și postate pe contul dvs. de Facebook, că sunteți un primar bun, devotat, dar asta este doar o manipulare ieftină! Nimeni în prezent, an 2023, nu mai înghite manipulările PSD-iste ale anilor ’90!

Domnule primar Marian Dragomir, ați spus, printre altele, fără rușine și respect pentru brăileni, că ați început și finalizat mai multe lucrări de asfaltare, enumerând cartierele Brăilița, Pisc, Vidin, Comorofca, Islaz etc. Despre ce finalizări de lucrări vorbiți? Vreți să vă laud pentru trotuarele din Vidin lăsate de izbeliște de 3 ani, așa se finalizează o lucrare de asfaltare? Despre cartierul Vidin vorbesc, un cartier despre care nu știți nimic, pentru că nu vă pasă de brăilenii de aici!

Brăilenii văd realitatea din oraș, nu-i mai subestimați, nu mai încercați să îi manipulați cu poze cosmetizate puse pe Facebook. Brăilenii trăiesc în acest oraș și văd, simt asfaltul poros, care sare la prima ploaie sau zăpadă, văd lucrările de mântuială, văd totul. Văd și știu brăilenii!

Onor Primăria, în calitate de beneficiar, ce fel monitorizează aceste lucrări? În dorul lelii? Brăilenii au tot dreptul să vă suspecteze de indiferență.

Domnule primar, vreți să fiți lăudat pentru minciuni? Mergeți în cartierul Obor să vă uitați la asfalt, dar nu cu lupa, se vede și din avion. Mergeți în Pisc, Comorofca, aruncați o privire de vultur, vă place? Imaginați-vă că este asfaltul din fața casei dumneavoastră, să vedem, vă place?

În toate zonele menționate cu lucrări așa-zis finalizate locuiesc brăileni onești, care își plătesc taxele și impozitele, de ce îi pedepsiți pe acești oameni să trăiască precum în timpuri demult apuse?

Știu că vă vedeți de pe acum primar încă 4 ani și din această postură, cu o aroganță nemăsurată, încercați să livrați minciuni cum făcea Ceaușescu, care ne arăta cinci știuleți pe lujerul de porumb. Ori sunteți prea obosit, ori sunteți perfect conștient și mințiți cu nerușinare, pe principiul: «Hai că mai merge o dată!». Pe ce mizați? Pregătiți vreun festival, să se bucure oamenii, să uite de necazuri?

Despre șantierele deschise în municipiu, care generează ambuteiaje în multe zone – în special pe Șoseaua Râmnicu Sărat, urmează acum Calea Galați etc – ce să mai spun, au spus destule brăilenii, cei care nu au conturi false pe rețelele de socializare și pe care îi blocați, pentru că nu suportați critici, idei bune nici atât.

Spuneți că vreți să modernizați Brăila, să știți că și brăilenii își doresc asta, dar vor o modernizare de calitate, nu una la care să reparați an de an. Anul trecut, pe strada Cazasu din Lacu Dulce s-a turnat asfalt peste piatra cubică, acum s-a mai pus un strat. Pe banii dumneavoastră ați făcut asta ?

Spuneți că se lucrează simultan pe mai multe șantiere, pentru că nu vreți să pierdeți fondurile europene, dar dacă o să pierdeți la capitolul calitate, cum o să fie? Sau sunteți acoperit? Îi subestimați pe brăileni că nu înțeleg ce este calitatea?

Vă plângeți că nu aveți bani la buget, dar chiar era necesar să cumpărați sediul Băncii Comerciale Române, pe care ați cheltuit 900.000 euro (fără TVA) și nici nu v-ați mutat acolo? Ați spus că Primăria nu va mai avea unde să își desfășoare activitatea (nu că ar face mare lucru pentru brăileni), după ce Palatul Administrativ va intra în reabilitare, doar că proiectul a rămas în aer, o altă «victorie» a PSD, aceea de a pierde fondurile europene alocate pentru această lucrare. Când s-a votat acest proiect în CLM, v-am întrebat ce veți face cu mașinile care urmează să fie parcate de jur împrejurul clădirii; arogant ca întotdeauna, mi-ați spus: «Nu vor fi mai multe decât până acum!».

Ce faceți cu banii alocați în buget pentru demolarea centralelor termice, adevărate focare de mizerie în toate cartierele? Când vă respectați promisiunea și faceți pe acele spații locuri de parcare sau spații de joacă? De doi ani tot plimbați banii de la un buget la altul; ce tot așteptați, să cadă frunza?

Deși dezinformați populația și o manipulați într-o manieră grosolană, aveți tupeul de a declara public că vă deranjează… fix dezinformarea! Cel mai evident și recent exemplu îl reprezintă lucrarea din Vidin, cu care vă lăudați că e «finalizată». În realitate, lucrările din această zonă au fost întrerupte în august 2021, pentru că muncitorii SC Micatis SRL Brăila, cei care au contract aici, aveau de finalizat alte lucrări urgente, pe unde au mai prins contracte, inclusiv în stațiunea Lacu Sărat.

Despre Direcția Tehnică din cadrul Primăriei ce ne puteți spune? Mai există? Face ceva? Monitorizează ceva?

Domnule primar, critica în termeni civilizați este maxim din ce vă pot oferi! Pentru laude și aplauze aveți activul de partid al PSD, care vă susține în tot și în toate! Banii nu sunt la noi, la cei din opoziție, v-am fi arătat că se poate moderniza și altfel acest oraș. Nu știu dacă o să ajung vreodată să vă laud, ceva bun probabil că ați făcut, dar pentru că nu iubiți Brăila, brăilenii, nu am cum să vă ridic osanale”.