Liberalul Marian Căpățînă militează pentru reluarea demersurilor în vederea înființării unei Universități de Agronomie și Medicină Veterinară la Brăila

Înființarea unei Universități de Agronomie și Medicină Veterinară la Brăila – este ceea ce-și dorește consilierul județean Marian Căpățînă (PNL), care a deschis acest subiect în cea mai recentă ședință CJ.

Liberalul, care este medic veterinar, a amintit că s-a mai discutat despre acest lucru în anii trecuți și s-au făcut și unele demersuri necesare pentru demararea proiectului, însă mai apoi totul s-a oprit: „La vremea respectivă au fost inițiate niște proceduri care vizau transferul unor suprafețe de teren; ne-am împotmolit în etapa aia, apoi n-a mai fost nimic. Rugămintea mea este ca în ședința ce urmează să discutăm puțin mai apăsat asupra acestui subiect important pentru județul Brăila. El, de altfel, se regăsește și în Planul de Dezvoltare Durabilă a Județului, pe care noi, cu toții, l-am votat. Aș dori să discutăm cu argumente pro și contra și mai cu seamă să știm stadiul în care se află documentația și ce-am putea face”.

Președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a declarat că din ceea ce știe, documentația s-a împotmolit undeva la Ministerul Învățământului că va fi un drum „foarte greu și sinuos, pentru că Brăila este un județ mic și avem și o colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Vedem care sunt etapele”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns