Mihai Tudose: „Când vin la Spitalul Județean Brăila am impresia că CJ e de vină pentru tot ce nu merge. Domnule, până ajung la Consiliul Județean mor de 3 ori!”

Cei care vin la Spitalul Județean Brăila cred că principalul vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă rău acolo este Consiliul Județean, dar lucrurile nu stau chiar așa – este ceea ce spune, în esență, europarlamentarul Mihai Tudose (PSD).

Acesta a participat aseară la emisiunea „Culisele Statului Paralel”, difuzată la Realitatea TV, în care unul dintre subiectele abordate a fost Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila. În acest cadru Mihai Tudose a declarat că i-a cerut de mai multe ori fostului manager al spitalului, Delia Râșnoveanu (PSD), să-și dea demisia, dat fiind că a fost nemulțumit de calitatea actului managerial.

Pe de altă parte, europarlamentarul a spus că deși pacienții și aparținătorii nemulțumiți de diverse lucruri legate de activitatea din Spitalul Județean Brăila dau vina pe Consiliul Județean – care are în subordine spitalul amintit -, posibilitățile de intervenție din partea CJ Brăila sunt limitate: „Prima interfață este UPU, care nu este al județului, este al Ministerului de Interne, la Raed Arafat. Politica de sănătate o face Ministerul Sănătății, decontarea o face CNAS, care sunt niște zei și ca să fie dileala completă, în măsura în care vrei să angajezi niște oameni la UPU, de exemplu, scoți posturile la concurs, trebuie să ai o aprobare de la Ministerul Dezvoltării. Vi se pare simplu, nu?

Noi, PSD, suntem la guvernare, iar partea de reconstrucție a statului de care vorbea premierul are în vedere și acest lucru, fiindcă eu, când vin la spital, ca pacient sau ca aparținător, văd acolo că scrie «Spitalul Județean» și am impresia că Consiliul Județean e de vină. Domnule, până ajung la Consiliul Județean mor de 3 ori!”.