Mii de credincioși sunt așteptați la Biserica Greacă din Brăila, la sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. Jandarmii vor asigura ordinea publică la lăcașul de cult începând din 20 aprilie

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Biserica Greacă „Buna Vestire” din Brăila în perioada 20–21 aprilie, cu ocazia manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. Anual, la această sărbătoare Biserica Greacă  devine loc de pelerinaj pentru mii de credincioși din toată țara, care vin să ia apă de la izvorul aflat sub Sfântul Altar.

Pentru siguranța tuturor participanților, jandarmii vor fi prezenți în zona lăcașului de cult încă de joi, 20 aprilie, atunci când vor avea loc Sfințirea Apei și Slujba Vecerniei.

Agheazma va fi îmbuteliată în sticle de plastic și va fi distribuită credincioșilor prezenți.

Pentru a evita situații neplăcute, oamenii legii fac următoarele recomandări cetățenilor:

*Să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură;

*Să solicite sprijin prin sistemul unic de urgență 112, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială;

*Să acorde o atenție sporită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje);

*Părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii, pentru a evita ca aceștia să se rătăcească și pentru a preveni eventualele accidente.