Ministrul Daea, la Brăila: „Trebuie să le stimulăm tinerilor interesul și dragostea de a face agricultură. O să vă explic ce înseamnă un fermier tânăr, ce avantaje are față de unul care nu mai este în această categorie – a se vedea Petre Daea”

„Tinerii sunt interesați și trebuie să fie interesați să facă agricultură, dar și noi să le dăm sprijinul necesar, în așa fel, încât să le stimulăm interesul și dragostea aceasta de a face agricultură, pentru că generațiile de ieri se succed în mod natural, iar noi trebuie să conștientizăm acest lucru, iar  instrumentele trebuie să vină în sprijinul acestei susțineri și acestei analize” – este declarația făcută astăzi de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul Conferinței Regionale „Caravana Cunoașterii”, care a avut loc la Brăila și în cadrul căreia a fost prezentat fermierilor Planul Național Strategic 2023-2027.

Daea a explicat că în cadrul Planul  Național Strategic sunt prevăzute, printre altele, măsuri de sprijin pentru tinerii fermieri, pentru care este alocată suma de 420,3 milioane euro. Ministrul a mai spus că este hotărât să meargă în continuarea „pe calea pe care am pornit-o cu ani de zile în urmă, când în România, printr-un efort pe care-l cunoașteți dvs pentru tineri ne-a dat posibilitatea ca în UE, România, de pe locul 10 privind fermieri sub 25 de ani, să treacă pe locul 5. Și ăsta este un lucru bun și este o constanță în realizarea obiectivelor vizavi de schimbarea generațiilor de fermieri în țară. Și o să intervin la momentul potrivit și o să vă dau explicațiile necesare, ce înseamnă un fermier tânăr, ce avantaje are față de unul care nu mai este în această categorie – a se vedea Petre Daea”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns