Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, despre bazinul olimpic de la Brăila: „Cred că e o situație fără precedent în România. Se face o expertiză care, potrivit CNI, va fi gata în luna octombrie și se vor aproba noi indicatori tehnico-economici”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea (PNL), s-a aflat ieri după-amiază în județul nostru, într-o vizită în care s-a întâlnit cu conducerea PNL Brăila și cu aleșii locali liberali și de asemenea, a participat la o conferință de presă.

Veștea a declarat că Brăila este unul dintre județele care are în contractare sume importante de bani prin ministerul pe care îl conduce:

Ministrul Dezvoltării a fost întrebat care este mai este situația bazinului olimpic de înot, un proiect în valoare de aproximativ 8 milioane de euro realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), cu bani de la Ministerul Dezvoltării.

Proiectul bazinului olimpic a fost elaborat de Primărie în 2010, dar a fost nevoie de câțiva ani pentru a se găsi finanțare. Lucrările propriu-zise au început în anul 2015, au mers foarte greu și s-au blocat la stadiul de 95% în vara lui 2021, când ministrul Dezvoltării de la acea vreme, Cseke Attila, a reziliat contractul cu constructorul, pentru că acesta nu mai lucrase de luni de zile pe șantier. De atunci s-au organizat cinci licitații pentru finalizarea lucrărilor, însă fără succes.

Una dintre explicații a fost aceea că prețurile la materialele de construcții au crescut semnificativ de la momentul la care a fost demarat proiectul și  ca atare, nu a fost nicio firmă interesată să își asume acest contract, la sumele neactualizate.

Ministrul Veștea a declarat ieri că din ce știe, situația de la bazinul olimpic de la Brăila „nu are un precedent în România” și că în prezent se face o expertiză pentru a se stabili exact ce lucrări mai sunt necesare pentru finalizarea proiectului, iar reprezentanții CNI spun că în luna octombrie se va finaliza expertiza și vor putea fi aprobați noi indicatori tehnico-economici, astfel încât se va putea organiza o licitație cu sumele actualizate.

„Și eu vin din administrația publică și nu înțeleg cum de s-a ajuns ca o perioadă atât de lungă  de timp să nu se ia astfel de măsuri. În luna octombrie eu voi insista și voi suna colegii noștri de la Compania Națională de Investiții, să avem acei indicatori tehnico-economici”, a mai spus Adrian-Ioan Veștea.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns