Municipalitatea brăileană a început lupta contra țânțarilor. Primarul Dragomir: „Substanțele autorizate sunt lipsite de eficiență. Tânțarii pe care îi omorâm sunt imediat înlocuiți de alții, care vin din bălțile de pe celalalt mal al Dunării”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că începând de ieri, 18 iunie, se vor împrăștia în oraș substanțe contra țânțarilor în fiecare seară, iar Municipalitatea nu se va opri decât „atunci când țânțarii vor fi eliminați”.

Edilul șef afirmă într-o postare făcută pe o rețea de socializare că soluțiile folosite în prezent nu sunt atât de eficiente pe cât cele care se utilizau în urmă cu câțiva ani și de aceea este posibil ca unii brăileni să perceapă că acestea nu au efect: „În 2016 și 2017, soluțiile folosite împotriva țânțarilor erau foarte eficiente!!! De câțiva ani, acele substanțe eficiente sunt interzise și dăm cu cele care sunt autorizate azi. Prea slabe din punctul meu de vedere, lipsite de eficiență și din punctul dvs. de vedere!!!

În plus, bălțile de pe celălalt mal al Dunării sunt pline cu apă și este invazie de țânțari. Acolo este Parc Natural și legea nu ne permite să dam cu soluții. În plus, prin acea vegetatie nici nu se poate merge. Este fizic imposibil și cine nu crede poate verifica pe propria răspundere.

Am dat anul acesta împotriva țânțarilor cu avionul închiriat, iar pe străzi cu aparatele și angajații Primăriei (nu cu societați private, ca să creada cineva că dăm bani la x sau y societăți).

Tânțarii pe care îi omorâm în nopțile acestea sunt imediat înlocuiți de alții care vin din bălțile de pe celalalt mal al Dunării la lumina din oraș. Este dovedit științific că umiditatea din Parcul Natural Insula Mică a Brăilei este prolifică pentru înmulțirea țânțarilor, iar lumina din oraș îi atrage. Brăila are un cadru natural care ne îngreunează munca și este perfect pentru țânțari!!!

De azi, duminică (18 iunie – n.r.) seara de la ora 22.00, dăm iar împotriva țânțarilor în toate cartierele și parcurile, tot cu angajații Primăriei (nu cu societăți private) și din păcate doar cu substanțe autorizate conform legislației în vigoare (chiar și așa tot mai suntem criticați de unii că împrăștiem Covidul sau intoxicăm oamenii). Ne vom opri doar atunci când țânțarii vor fi eliminați!”.