Muzeul Brăilei „Carol I” sărbătorește 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Secția Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I” organizează în perioada 22 – 26 ianuarie 2024 o serie de activități culturale și de pedagogie muzeală, pentru a marca împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor.
Manifestările se vor desfășura în mai multe instituții de învățământ, dar și la sediul central al instituției, din Piața Traian nr. 3.

Astfel, luni, 22 ianuarie

* la Colegiul Național „Nicolae lorga” a avut loc dezbaterea cu tema „Cuza, primul domn al Principatelor Unite Române”.

Coordonatori: muzeograf Viorica Preda, Secția Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I”, prof. Emelina Moraru și prof. dr. Mariana Andrașoae. Au participat elevii claselor a X-a F și a XII-a E de la „Nicolae Iorga”.

*la Școala Gimnazială „Ion Băncilă” Brăila a avut loc dezbaterea cu tema „Modernizarea Principatelor Unite”.

Coordonatori: muzeograf Viorica Preda și profesorii Silvia Manea, Camelia Mustață și Marioara Popa. Au participat elevii claselor a VII-a și a VIII-a.

*Astăzi, marți, 23 ianuarie, la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila s-a desfășurat un simpozion dedicat Micii Uniri, cu tema: „Uniți în cuget și-n simțiri”.

Coordonatori: muzeograf Viorica Preda, prof. Emilia Marilena Luntraru, director, prof. Petruța Calu, director adjunct, prof. Marian Paraschiv și profesor Valentina lancu. Au participat elevii claselor a IV-a și elevii claselor de gimnaziu ai Școlii „Fănuș Neagu”.

*Vineri, 26 ianuarie, de la ora 9.00 se va desfășura la sediul muzeului o activitate cu tema „Mica Unire la ceas aniversar”, realizată în colaborare cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila – Tichilești.

Coordonatori: dr. Adrian Trifan, cercetător, Secția Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Brăilei „Carol I”, prof. Luminița Cociaș și subinsp. Oana Iorga, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila.

(Afiș: Cristian Pușcașu, inginer sistem, Serviciul Editura Istros)

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns