„O mie de lumi…1950” – Lansare de carte la Muzeul Brăilei „Carol I”

Luni, 29 mai, la ora 13, la Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3) va avea loc lansarea cărții „O mie de lumi…1950”, semnată de Costin Gagu. Volumul a apărut anul acesta la Editura Junimea și va fi lansat prima dată la târgul de carte Bookfest 2023, în data de 28 mai.

Prezintă: dr. Zamfir Bălan, cercetător, Muzeul Brăilei „Carol I” și Anton Marțian, profesor la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” Brăila.

Moderator: Mirela Vernescu, muzeograf, Muzeul Brăilei „Carol I”.

„Un testament târziu dezvăluie un roman istoric incendiar despre o dramă a anilor de după război, atunci când instaurarea comunismului nu a fost doar o simplă răsturnare socială, ci o continuă amalgamare de destine și tragedii. În oglinda timpului, istoria locului se dezvăluie ca o tornadă de realism politic și social, unde destine se prăbușesc, dispar sau se transformă”, afirmă dr. Mirela Vernescu.

Costin Gagu a absolvit Facultatea de Istorie – Universitatea „Ovidius” Constanța, promoția 1997. Între anii 1993-1995 a lucrat ca ziarist la „Cuget Liber” – Constanța; 1995-1997 – ziarist la „Telegraf/TV Neptun” Constanța. Din 2012 este profesor la Peel District School Board – Ontario, Canada. În 2000 a publicat „Istoria presei dobrogene 1945-1989″ la Editura Mondograf din Constanța.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns