Oaspeți din Germania, Italia și Turcia la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, în cadrul activităților desfășurate în proiectul Erasmus+ I-STEP

Astăzi la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” a fost marcată începerea reuniunii din România în cadrul Proiectului Internațional Erasmus+ I-Step, la care participă unitatea de învățământ amintită. Mai exact, este vorba despre un proiect Erasmus+ I-STEP (International Start Up Experience) care se derulează în perioada 2020-2023 și în care sunt implicate patru țări: Germania (care este coordonator), România, Italia și Turcia.

Proiectul constă în inițierea unei afaceri, reprezentată printr-o aplicație pe telefonul mobil care a primit titlul „Build me up”. Elevii promovează o afacere, inițiază o companie, se fac studii pe grup țintă, se prezintă legislația europeană în domeniu.

Tema mobilității din România este intervievarea personalului (reprezentat de elevii din proiect) pentru posturile de management și marketing ale firmei start-up. Elevii au pregătit CV-uri și scrisori de intenție și se vor realiza jocuri de rol și job interview.

La evenimentul de astăzi, care a marcat deschiderea mobilității, au  participat directorul Colegiului Național „Nicolae Bălcescu”, Silvia Petrescu, ce este și manager de proiect, prof. Carmen Botea, director adjunct, prof. Luminița Mocanu, coordonator al proiectului, profesor Cristian Toncea, prof. Viorel Botea, iar CJ Brăila a fost reprezentat de vicepreședintele Ionuț Dobre.