Pe surse: Omul de afaceri Florin Cîrligea va rata și în 2024 mandatul de deputat; Ilan Laufer va ocupa locul 1 pe lista AUR Brăila la Camera Deputaților

Potrivit unor informații obținute pe surse, sunt mari șanse ca omul de afaceri Florin Cîrligea să rateze din nou șansa de a obține un mandat de parlamentar – mai exact, de deputat -, ca urmare a faptului că la nivelul conducerii centrale a AUR s-a luat deja decizia privind ocupantul locului I pe lista cu candidați AUR ai județului Brăila la Camera Deputaților: Ilan Laufer.

Această informație circulă pe surse de câteva săptămâni, însă ieri s-a întâmplat un lucru care pare să aibă legătură cu foarte probabila candidatură a lui Laufer pe lista AUR Brăila, la alegerile parlamentare din 2024: el s-a aflat ieri în județul nostru și s-a întâlnit, printre alții, cu George Turiac, coordonatorul AUR Brăila și cu Dorin Silviu Petrea, liderul local al Partidul Republican Brăila, „colegii” săi, având în vedere că Laufer a fost președintele Partidului Forța Identității Naționale (FIN), care zilele trecute s-a alăturat Alianței AUR. Mai mult, Ilan Laufer a ținut să anunțe public vizita sa la Brăila, postând pe o rețea de socializare un filmuleț în care spune că are în program întâlniri cu fermierii brăileni, cu membrii FIN, cu  Turiac și Petrea.

Laufer (PSD) a fost ministru pentru IMM-uri în Guvernul Tudose, a fost secretar de stat în Guvernul Grindeanu și a fost propus de PSD ca ministru al Dezvoltării Regionale în Guvernul Dăncilă, însă a fost respins de președintele Iohannis.

Pe 1 decembrie 2019 el și-a dat demisia din PSD și a anunțat lansarea Platformei Social Liberale (PSL).

În 2020 intrat în cursa pentru Primăria Capitalei, fiind susținut de Forța Identității Naționale și Platforma Social Liberală (FIN-PSL).

În octombrie 2020 a intrat în ProRomânia și a candidat la alegerile pentru Camera Deputaților din partea Pro România Brăila.

Revenind la brăileanul Florin Cîrligea, chiar dacă nu a recunoscut niciodată la modul public, nu e greu de înțeles faptul că acesta a ales să treacă de la PNL (unde nu avea nicio șansă să intre în 2024 pe listele de candidați la parlamentare) la AUR tocmai pentru că procentele acestui partid îi dădeau șanse mari să obțină mandatul de parlamentar la care râvnește de mai mult de 10 ani și pentru care a încercat de-a lungul timpului fel de fel de „combinații” politice. Și nu sugerăm aici că ar fi singurul care a făcut „combinații” politice pentru a-și asigura un loc eligibil pe listele de candidați la alegerile parlamentare; spunem doar că lui Cîrligea nu i-au ieșit niciodată până acum acele combinații și că el spera ca intrând în AUR, preluând (neoficial) puterea în organizație și bazându-se și pe puterea sa financiară, să își asigure primul loc pe lista la Camera Deputaților în 2024.

Asta pentru că din ce se pare, primul loc la lista la Senat e deja ocupat de senatorul Andrei Hangan, care mai vrea un mandat ca reprezentant al Brăilei.

La momentul la care Cîrligea a intrat în AUR, locul I la Camera Deputaților pe lista AUR Brăila încă nu era „ocupat”, însă mai nou, informațiile obținute pe surse indică faptul că acesta a fost adjudecat de Ilan Laufer (încă nu e anunțat oficial, dar decizia este luată).