Poliția Municipiului Brăila s-a sesizat în cazul incidentului cu liftul care „a alunecat necontrolat” la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal

După publicarea pe rețelele de socializare a informațiilor cu privire la incidentul de ieri de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila, unde un lift n-a mai răspuns la comenzi și „a alunecat necontrolat” – varianta reprezentanților spitalului – de la etajul III la subsol, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, Poliția Municipiului Brăila s-a sesizat și în cauză a fost întocmit dosar penal.

Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a transmis următoarele: „Astăzi, 30 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 29.12.2022, în incinta unui spital de pe raza municipiului Brăila ar fi avut loc un accident de lift.

Din primele cercetări, se pare că la data de 29 decembrie, în jurul orei 14:30, cu ocazia folosirii unui lift, patru persoane ce se aflau în interior ar fi căzut cu acesta în gol de la etajul 3 la subsol.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a două dintre persoanele aflate în lift, respectiv a două femei în vârstă de 46 și 49 de ani, ce au necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea masurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Așadar,  varianta polițiștilor este că „liftul a căzut în gol”, nu că a fost „o alunecare necontrolată”.