Popa (PNL), despre zvonurile privind intenția mai multor primari PSD de a trece la PNL în perioada următoare: „Nu vreau să iau cantitate, vreau să iau calitate. Sunt mulți primari PSD care ne bat în poartă, dar nu toți vor fi primiți în PNL”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că nu a făcut o miză din a lua primari de la PSD, iar atunci când va primi în partidul său primari social-democrați, „nu vrea să ia cantitate, vrea să ia calitate”. Popa a răspuns în acest fel în cadrul unei conferințe de presă, când a fost întrebat dacă în perioada următoare vom afla că au trecut și alți primari de la PSD la PNL Brăila, după ce acest pas a fost făcut deja de primarii celor mai mari comune din județ, Chiscani și Viziru. Întrebarea a fost pusă  în contextul în care surse din lumea politică locală afirmă că după „transferul” lui Costică Cojea și Anei Cornelia Măcrineanu la echipa PNL, vor urma și alți primari PSD.

„Sunt mulți primari PSD care ne bat în poartă, dar nu peste tot vor fi primiți în PNL. Vă spun că sunt 2-3 primari care au fost refuzați de mine pentru că acolo am organizații bune, am organizații care au un candidat pregătit pentru 2024.

Cum puteam eu să nu-l iau pe domnul Cojea (primarul de Chiscani – n.r.), care are 100% comuna racordată la gaze și va fi în 7-8 luni 100% racordată la sistemul de canalizare? E primul stadion reconstruit după Revoluție la dumnealui în localitate, e o bază sportivă tip 1 la care am muncit împreună, la care am pus umărul împreună, cu toate că 99% e meritul dumnealui”, a afirmat liderul PNL.

Popa a mai spus că a fost contactat de mai mulți primari PSD în ideea de a purta discuții pe tema trecerii lor la PNL, dar aceștia puneau condiția ca ei să fie candidații PNL la primăriile respective în 2024.

„Vă spun: la Chiscani și la Viziru niciodată nu câștigam noi, dacă primarii nu făceau pasul către noi. Sunt sondaje făcute acum care îi poziționează foarte bine. Iar atitudinea domnului Chiriac (Iulian Chiriac, președintele PSD Brăila – n.r.), cu jigniri la adresa doamnei primar, mi s-a părut cel puțin deplasată. Fiind femeie, nu mi se pare normal să vorbești așa. Dar dacă el încearcă să-și arate «bărbăția» cu o femeie… cred că doar acolo poate să și-o arate, în lupta cu o femeie. Îl așteptăm la luptă cu noi, nu să jignească o femeie”.

Cât privește informațiile că și liderii PSD locali merg prin județ și încearcă să racoleze primari liberali, președintele PNL Brăila a spus că PSD-iștii n-o să reușească: „Va pleca de la PNL cineva vreodată doar dacă vreau eu să plece”.

Întrebat cum o să  reușescă să-i țină la PNL, el a răspuns: „Cum să-i țin? Prin corectitudine, prin cuvânt, prin speranța că în 2024 vom avea rezultate cum n-am mai avut niciodată de la Revoluție până acum.

Am încredere în ei, sunt colegii mei. Dar dacă cineva ar dori vreodată să schimbe echipa, i-aș strânge mâna, nicidecum n-aș ieși în presă să spun că au plecat, cum spune domnul Chiriac, ciurucurile. Pentru mine toți primarii sunt importanți și dacă unul ar lua vreodată decizia, prin absurd, să plece la alt partid, îi voi strânge mâna și cu siguranță va fi o pierdere și pentru mine, pentru că știu că primarii sunt aducători de voturi și sunt conducătorii unor comune. Nu întâmplător un om ajunge primar. Trebuie să aibă anumite calități”.

Întrebat dacă are și el informații că PSD curtează primari liberali, Popa a replicat ironic: „Da, în curtează pe tata”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns