Președintele Chiriac a primit demisia managerului Spitalului Județean Brăila și după tragedia de zilele trecute, admite că „nemulțumirea brăilenilor este întemeiată”. În loc să caute soluții la problemele din spital, el numără comunicatele de presă ale liberalilor

Președinte Consiliul Județean Brăila, Iulian Francisk Chiriac (PSD), anunță într-un comunicat dat publicității că a primit astăzi demisia managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență, Delia Râșnoveanu (PSD), „un gest pe care l-am cerut și care era absolut necesar” după tragedia de zilele trecute, când un pacient a ieșit din spital pe timpul nopții desculț, în pijamale, fără să-l vadă nimeni și a fost găsit decedat câteva ora mai târziu, lângă gard.

În contextul în care opinia publică este indignată de incidentul de la Spitalul Județean – condus de un manager care a fost susținut politic de PSD, în ciuda nenumăratelor probleme apărute de-a lungul timpului, manager căruia i s-a cerut de mai multe ori demisia în ultimii ani -, Chiriac încearcă o manevră de un politicianism penibil, în dorința de a mai potoli nemulțumirea publică, invitând brăilenii să îi dea sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului: „Vom demara procedurile care se impun în această situație, însă doar după consultarea Consiliului de Administrație. În același timp, aștept și din partea brăilenilor sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului.

Mai mult decât atât, cât de curând, mă voi întâlni cu șefii secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru a îi consulta cu privire la acest aspect, așa cum este normal. Sunt foarte multe lucruri de discutat!

În mod categoric, nemulțumirea brăilenilor este întemeiată și trebuie ca lucrurile să se schimbe”.

Poate că dacă șeful județului ar fi invitat brăilenii cu un an-doi-trei în urmă să își dea cu părerea privind cine ar trebui să conducă Spitalul Județean Brăila și chiar l-ar fi interesat părerea lor, colega sa de partid, Delia Râșnoveanu, n-ar fi rămas în acea funcție până azi.

După ce el însuși se pretează la acest joc politic jenant, în încercarea de a-și mai proteja cât de cât imaginea șifonată, președintele CJ Brăila își exprimă nemulțumirea cu privire la faptul că PNL încearcă să câștige „puncte electorale” pe seama tragediei de la Spitalul Județean: „Nu pot să nu văd cum, după această tragedie, PNL se folosește de moartea domnului Grozavu în mod politicianist și pur electoral. Da, PNL Brăila joacă politic moartea unui om, suferința unei familii, oricât de tulburator sună. De condoleanțe au uitat în graba de a-și ataca adversarii politici.

PNL Brăila a transmis nu mai puțin de trei comunicate de presă, semnate de trei politicieni diferiți, Popa, Bucălău și Dobrescu, în care folosesc atacul politic și ironia pentru a obține puncte electorale”.