Președintele Chiriac declară că în perioada 2016-2024 s-a investit peste un miliard de lei în modernizarea și întreținerea drumurilor județene din Brăila

„Valoarea totală investită în reabilitarea drumurilor județene din 2020 și până în prezent este de 682 milioane lei, adică 136 milioane euro. Cumulat, din 2016 și până în momentul de față, valoarea investițiilor în modernizare și întreținerea drumurilor județene depășește 1 miliard de lei” – este declarația președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Șeful județului a prezentat într-o conferință de presă o serie de detalii pe această temă: „Infrastructura rutieră din județul Brăila a fost un punct important pe agenda mea, ca președinte al Consiliului Județean. Dacă în primul mandat, 2016-2020, am reabilitat și modernizat 300 km de drum județean, în valoare de 454 milioane lei, deci o valoare de 90 milioane euro, în acest mandat, din 2020 până în anul 2024, până în momentul de față, am modernizat și reabilitat 260 km.

Sunt în stadii foarte avansate licitații sau mai e puțin până la semnarea contractului și sperăm ca până la sfârșitul anului să reușim să modernizăm și diferența de cei 45 de km rămași. Este vorba despre Drumul Județean 203E, pe fonduri europene, o valoare de 40 milioane euro și mai este Drumul Județean 212 B, proiect semnat pe «Anghel Saligny» și curând vom semna și contractul de finanțare cu ministerul, astfel încât să putem să demarăm partea de proiectare și inclusiv execuția acestuia”.

Chiriac a mai spus că a dorit să ținem pasul și cu proiectele mari de infrastructură care au legătură și cu județul nostru: podul peste Dunăre,: „Din ce am discutat cu domnul ministru Grindeanu, în viitorul foarte apropiat se va demara licitație pentru proiectare plus execuție la drumul expres Brăila-Focșani. Drumul Brăila-Buzău este în stadiu avansat la partea de studiu de fezabilitate și avem promisiunile domnului ministru Grindeanu că până în vară se vor termina și aceste lucrări. Iar la drumul Trans Regio, făcut de cele patru consilii județene, pe acea asociere, este foarte avansat și sper ca tot până în vară să terminăm studiul de fezabilitate, astfel încât să dăm drumul la proiectare și execuție, din fonduri europene sau din fonduri guvernamentale”.

Un alt subiect abordat de șeful județului s-a referit la investițiile ce se vor realiza la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila: