Președintele Chiriac declară că se mai așteaptă niște echipamente medicale și apoi secția UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Brăila, proaspăt reabilitată, va fi dată în funcțiune

Reabilitarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila este finalizată și urmează ca secția să fie dată în funcțiune imediat ce vor veni și vor fi montate o serie de echipamente medicale care încă nu au ajuns.

Informația a fost dată publicității de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Lucrările au vizat, printre altele, recompartimentarea și reabilitarea unor spații, precum și eficientizarea imobilului din punct de vedere energetic. Acestea au început în iulie 2022 și ar fi trebuit să se încheie în iulie 2023.

Proiectul a fost se realizat pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. Valoarea totală a acestuia este de circa 1,5 milioane euro, sumă care include și achiziția de mobilier și echipamente medicale moderne.

În ședința de miercuri a CJ Brăila s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită către spital (mai exact, acestea sunt destinate Unității de Primire Urgențe), pe o perioadă de cinci ani, a unor active fixe și obiecte de inventar (echipamente medicale, echipamente IT și mobilier), proprietate privată a județului Brăila. Între acestea se află: un aparat video laringoscop, două tărgi rigide atraumatice, trei defibrilatoare cu monitor, trei electrocardiografe, un sistem de încălzire pasivă hipotermici, cărucioare de transport pacienți, manometere, oftalmoscoape, otoscoape, tensiometre cu manometru și stetoscop, băncuțe pentru sala de așteptare.