Președintele Chiriac vorbește despre o creștere economică a județului Brăila, iar Direcția de Statistică despre un salariu mediu la nivel de județ cu 22% mai mic decât media pe țară. Deputatul Popa crede că șeful CJ se referă la câștigurile personale, obținute de pe urma obligațiunilor la o casă de pariuri

Județul Brăila înregistrează o creștere economică semnificativă (cel puțin asta susține președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac), dar salariul mediu net în județul Brăila este cu 22% mai mic decât media pe țară. Este un paradox sesizat astăzi de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, în contextul în care Direcția Regională de Statistică Brăila a informat că la sfârșitul lunii aprilie 2023, salariul mediu net în județ a fost de 3.547 lei, cu 22,3% mai mic decât salariul mediu la nivel național.

Popa a amintit de declarațiile făcute de Chiriac în luna mai, într-o ședință CJ, cu privire la creșterea economică înregistrată de județul nostru, la momentul respectiv președintele CJ recomandându-i unui consilier județean liberal să citească ziarul Financiar, ca să afle cât de bine stă Brăila din acest punct de vedere.

Liderul liberal a comentat că este posibil ca Iulian Chiriac, personal, să fi resimțit cu adevărat o creștere economică, având în vedere câștigurile de pe urma obligațiunilor în valoare de un miliard de lei vechi pe care le-a deținut până de curând la o casă de pariuri.

Popa a mai afirmat că nu are nimic personal cu acesta, ci are o problemă cu „politicianul inutil” care este Iulian Francisk Chiriac: „Nu am nimic personal cu el, dar ca politician și ca om care ar trebui să aibă o viziune de dezvoltare a municipiului și județului Brăila, este zero.

Vedem și modul în care abodează domnul primar Marian Dragomir dezvoltarea municipiului. Zilele trecute am avut 40 de grade Celsius. Bun, asfaltezi, dar poți să mai stai în oraș? Ați văzut, când se încinge betonul… El nu vede decât asfalt, că de acolo se mai ciupește câte ceva pentru firmele de casă. În rest, nu are o viziune vizavi de spații verzi, de lucrurile care sunt normale în toate orașele europene pe care le-am vizitat. Dumnealui, în afară de «Eu asfaltez» – și asfaltez prost – nimic n-a făcut benefic pentru brăileni.

Au mers cu surle și tâmbițe la pod. Podul e o investiție extraordinară, pe care fiecare brăilean o apreciază. Dacă noi n-o să reușim să dezvoltăm o platformă industrială, cu un Masterplan de dezvoltare a județului, cât și a municipiului, cu lucruri clare, nu vom face nimic.

Cred că dumnealor fug de dezvoltare, pentru că în toate orașele care au început să se dezvolte, PSD «nu a mai prins». Dacă oamenii o să înceapă să aibă un venit decent, nu vor mai merge către PSD, pentru că nu se mai regăsesc în pomenile electorale pe care le dau dumnealor”.