Președintele Chiriac vrea să aloce fonduri de la bugetul județean pentru racordarea la utilități a terenului din jurul lacului sărat de la Movila Miresii, pentru concesionarea acestuia în scop turistic/ balnear

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, este deschis la ideea de a susține financiar, în baza unei asocieri cu Primăria Movila Miresii, realizarea unor lucrări care să ajute la o posibilă exploatare în scop turistic și balnear a lacului sărat din localitatea amintită. Este vorba de un lac de circa 120 ha, cu un nămol sapropelic sulfuros cu calități curative deosebite, care este benefic, printre altele, pentru vindecarea bolilor de piele, ginecologice și a celor de oase. El a fost exploatat înainte de Revoluție, însă după ’89 lacul a ajuns în paragină, din lipsa investițiilor, singurii care beneficiază de el acum fiind localnicii. Mai nou, însă, autoritățile s-au hotărât să-i dea atenție.

Chiriac a declarat astăzi că dacă tot s-a început cu stațiunea lacu Sărat și se vor face „investiții serioase” în acea zonă, și-ar dori să se facă ceva și pentru valorificarea lacului de la Movila Miresii, care are proprietăți terapeutice similare cu cele ale lacului sărat de la Brăila.

Președintele CJ a spus că a discutat deja cu primarul localității amintite despre acest subiect: „Cu siguranță Primăria Movila Miresii nu are disponibilitate de bani pentru a face lucrări acolo, să putem să începem să valorificăm și acel lac. Am vorbit, în toamna acestui an pregătim un plan de acțiune, în primul rând pentru a face un proiect în ceea ce privește tragerea utilităților cât mai aproape de lac – și aici mă refer la apă, canalizare, electricitate -, astfel încât să dăm posibilitatea celor care vor să investească acolo (pentru că terenul este al Primăriei Movila Miresii) să concesioneze teren pentru partea turistică, partea balneoclimaterică, de agrement, să poată să-și amenajeze o plajă corespunzătoare, cu dușuri, cu tot ce e nevoie, pentru a face un turism civilizat”.