Președintele PMP Brăila, Coman Sarafolean, despre fostul președinte, Viorel Botea, trecut la AUR: „I-am acordat timp ca să-și dea demisia de onoare din CJ. Dacă până acum n-a făcut pasul, facem noi ce este de făcut”

Președintele interimar al Organizației Județene PMP Brăila, Coman Sarafolean, nu știe de plecarea a 70 dintre colegii săi de partid către AUR, așa cum susține că s-ar fi întâmplat fostul președinte PMP Brăila, Viorel Botea, care a făcut acest „transfer” politic în urmă cu circa o lună.

Sarafolean a fost întrebat despre acest subiect la o recentă conferință de presă, la care a fost prezent și europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.

„70 de persoane nu înseamnă nici măcar 10% din numărul membri ai Organizației Județene PMP Brăila. Eu nu am cunoștință de 70 de persoane care au plecat, doar de câteva persoane am cunoștință. Nu știu care sunt toți cei 70. Dar o să-l rog pe domnul Botea să-mi dea o listă, ca să știm și noi cu ce am rămas”, a răspuns Sarafolean.

Întrebat când va demara PMP Brăila procedurile pentru înștiințarea oficială a conducerii Consiliului Județean cu privire la faptul că Viorel Botea nu mai este membru PMP și solicitarea încetării înainte de termen a mandatului de consilier județean al acestuia, Coman Sarafolean a spus: „Cât mai curând posibil. E o chestiune de zile. O să vă spun de ce n-am făcut-o până acum: am fost coleg cu domnul Botea timp de 10-12 ani, l-am cunoscut într-o ipostază din care am fost surprins și dezamăgit. Am așteptat ca așa cum a luat o hotărâre, să ducă cu demnitate hotărârea până la capăt. I-am acordat acest răstimp ca să-și dea demisia de onoare (din Consiliul Județean – n.r.), mai ales că am urmărit și interviurile din  presă și am văzut de câte ori a fost interpelat, deci a avut somații morale din punctul ăsta de vedere. Dacă până acum n-a făcut pasul, facem noi ce este de făcut”.