Primarii brăileni se plâng de procedura greoaie de autorizare ISU. Primarul Cojea: „Durează ani de zile să obții autorizația! Nu mi se pare corect”

Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea (PSD), este extrem de nemulțumit de faptul când primăriile reușesc foarte greu să obțină autorizațiile ISU pentru clădirile nou construite și că uneori durează ani de zile până când se obțin aceste documente. El a declarat că nu este singurul primar brăilean care se confruntă cu aceste probleme și a dat exemplul unei grădinițe construite în localitatea pe care o conduce, pentru care s-a chinuit să obțină autorizația ISU: „Am construit pe PNDL o grădiniță ultimul răcnet în satul Lacu Sărat. Recunosc, ca fost o mică inadvertență la început, nu s-a autorizat conform ISU, a trebuit să mai plătesc o dată să fac autorizare și vă spun sincer că sunt 3 ani de zile și nici acum (la data la care avea loc discuția – n.r.) nu am obținut autorizația. Ultima verificare în teren a avut loc acum două zile și mi-a spus că mai îmi trebuie o virgulă în hârtia nu știu care. Nu mi se pare în regulă.

La prima inspecția în teren, am înțeles, «Mai sunt 3 lucruri de rezolvat», le-am rezolvat și m-am dus cu ele rezolvate. A venit un alt inspector de la ISU, «Mai aveți două probleme de rezolvat». Le-am rezolvat și pe acelea. Ei, la ultima inspecția în teren am luat-o de la capăt. Nu mi se pare în regulă!”.

Șeful ISU Brăila, col Cristian Ion, i-a răspuns primarului Cojea că a doua zi urma să primească autorizația ISU pentru grădiniță, fiindcă la acel moment se îndeplineau toate condițiile legale, ceea ce a amuzat asistența.

El a mai precizat că procedura este una care presupune anumiți pași care trebuie respectați, potrivit legii și că uneori se întârzie cu acordarea acestei autorizații pentru că se schimba legislația în domeniu și trebuie respectate noi reguli/condiții: „Ultima modificare legislativă este apărută în luna decembrie, care probabil că iarăși va da bătăi de cap în procedura de autorizare…”.

Primarul comunei Berteștii de Jos, Costel Capbun (PNL), a venit cu un alt exemplu în acest sens:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns