Primarul Dragomir anunță că în curând se vor finaliza lucrările la reabilitarea liniilor de tramvai din Parcul Monument. În plus, va începe modernizarea Bulevardului Independenței, între Calea Galați și Carantina

Primăria Brăila a terminat asfaltarea străzilor de pământ din cartierele Viziru, Buzăului, Radu Negru, Călărași IV, Islaz, Comorofca, Vidin, Brăilița, Pisc –„mai sunt aproximativ două străzi în cartierele enumerate, pentru a fi finalizate și în prezent se lucrează foarte mult în cartierul Chercea și urmează să înceapă lucrările și în Catanga și apoi urmează să spunem cu adevărat că am finalizat de asfaltat toate străzile din municipiu care aparțin Primăriei” – este ceea ce a declarat într-o recentă conferință de presă ediul șef Marian Dragomir (PSD).

Pe de altă parte, pe lângă parcările finalizate până acum, se platează pomi și se pune spațiu verde în cartierele Hipodrom și Obor și se vor finaliza lucrările în zona Gării.

De asemenea, spune edilul, s-au modernizat toate parcurile de joacă din municipiu și în plus, au fost realizate două parcuri de skate și unul cu tematică maritimă: „Anul acesta o să mai continuăm cu două parcuri de joacă noi, care vor începe în a doua perioadă a anului.

În zona parcurilor de joacă să știți că mai apar și unele dispute, pentru că cei care au o anumită vârstă nu își mai doresc parcuri de joacă, iar cei care reprezintă familia tânără își doresc foarte mult ca în zonele în care ei locuiesc să apară parcurile de joacă. Din acest motiv, între locatari mai apar anumite disensiuni față de acest aspect”.

Edilul șef a mai afirmat că anul acesta va începe modernizarea Bulevardului Independenței, de la Calea Galați și până la strada Carantina.

„Se lucrează pe Calea Galați, se lucrează pe strada Baldovinești, mai este foarte puțin de lucru acolo, pe tronsonul de la pod până la Dorobanți a început deja să se monteze bordura, iar atunci când vremea va permite și vor finaliza compactarea, într-un timp destul de scurt să înceapă și asfaltarea acestui tronson.

Mai avem un pic și terminăm și linia de tramvai din Parcul Monument, iar vestea și mai bună este că în acest moment începe producția celorlalte tramvaie, care vor fi livrate la sfârșitul lunii iunie în municipiul Brăila și vom mai avea încă 8 tramvaie noi, pe fonduri europene, cu zero finanțare din partea Primăriei.

Au început lucrările și pe Bdul Al. I. Cuza și de mult timp trebuia să înceapă lucrările pentru schimbarea pavajului pietonal acolo. Vom merge pe niște pavele în nuanțe de gri, cu un desen elegant. De vor schimba toate băncuțele de pe Bdul Al. I. Cuza și de asemenea, se vor planta pomi tineri din specia tei.

În Piața Traian lucrările sunt finalizate în cea mai mare parte, dar nu se  poate în momentul de față să se facă și marcajul rutier, pentru că nu permite temperatura”, a completat primarul.