Primarul Dragomir, cu referire la liberali: „Vreți doar să faceți spectacol politic în Consiliul Local, să vă vadă lumea cum vorbiți la microfon. Și ați vorbit de v-ați făcut de râs!”

„Dvs, liberalii, vreți să faceți spectacol politic în Consiliul Local, să vă vadă lumea cum vorbiți la microfon. Și ați vorbit de v-ați făcut de râs!” – este opinia primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), exprimată în cea mai recentă ședință CLM Brăila, după ce liberalul Florin Gheorghiță a venit cu ideea desființării Zonei Libere și trecerea patrimoniului acestei instituții în administrarea Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare si Gospodărie Locală (SUPAGL). Și dincolo de faptul că ideea, în sine, era una proastă, Gheorghiță a și insistat în a prelungi discuția în contradictoriu cu primarul pe această temă, deși era evident că a făcut o gafă și cu cât tăcea mai repede, cu atât mai bine.

La finalul discuției despre Zona Liberă Brăila primarul a comentat cu referire la liberali: ”Vă rugați să se întâmple ceva rău în municipiul Brăila ca să trimiteți un comunicat de presă sau să criticați, pentru orice, activitatea primarului. Când cade o creangă, în viziunea dumneavoastră, primarul este vinovat. Când apare o groapă primarul e vinovat, când se asfaltează tot primarul este vinovat, când nu se asfaltează tot primarul e vinovat. Toată această atitudine este pentru a căuta motive de Gică contra, ca să criticați de fiecare dată, indiferent dacă se întâmplă sau nu se întâmplă, un om – pe primarul Dragomir. Această politică a dumneavoastră de Gică contra nu este benefică. Eu vă spun sincer că noi nu o practicăm și indiferent dacă vom fi la putere sau în opoziție în mandatul viitor, această atitudine distructivă critică nu o să o facem niciodată.

Ne întrebați la fiecare ședință «dar acolo ce am făcut, dar dincolo?».  Să știți că la un moment dat se învârte roata și pot să vă întreb și eu: dumneavoastră, de când sunteți consilieri, concret, ce ați făcut în acești ani pentru locuitorii din Brăila care v-au votat – într-un număr mai mic, dar v-au votat, v-au trimis aici. Veniți la ședințele de consiliu – sunteți împotrivă. Vreți desființarea Zonei Libere Brăila, domnilor consilieri, dar apoi vă propuneți în comisiile de licitație. Păi ori vreți să o desființați, ori nu vă mai propuneți în consiliile de administrație! Care este logica? Că zic unii după aceea că sunteți de râsu-plânsu!

Știți domnilor consilieri că la Brăila 4007 angajați își desfășoară activitatea la societățile din Zona Liberă pe care vreți să o desființați, ca să dispară facilitățile de zonă liberă? Vă rog eu frumos, nu mai veniți cu această politică a lui Gică contra de fiecare dată în Consiliul Local!

Dacă doreați într-adevăr ceva dincolo de spectacol politic în Consiliu, m-ați fi căutat și mă găseați la Primărie. Ați fi întrebat la comisie, ați fi solicitat să se modifice ceva, să discutăm. Dumneavoastră ați vrut doar un spectacol, să veniți în Consiliul Local să vă vadă lumea cum vorbiți la microfon. Și ați vorbit de v-ați făcut de râs!”.