Primarul Dragomir, despre inginerul Pătrașcu de la CUP Dunărea: „Nu cred că cei care se manifestă în modul acesta trebuie să lucreze în companii care au ca acționar CLM. Opinia mea este: demisia sau demitarea!”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, consideră că nu există decât două variante în cazul directorului tehnic al CUP „Dunărea”, Ionel Pătrașcu, cel care a reacționat cu o totală nepăsare atunci când când a fost informat de un ziarist că o fetiță de 4 ani a căzut într-o canalizare fără capac. Mai exact, Pătrașcu i-a răspuns ziaristului Alin Cristea:  „Așa. Și? Ce mă zăpăciți la cap? Se mai fură capacele… Căutați-l pe directorul economic, să vă dea detalii. Da, eu sunt director tehnic, dar el conduce. Sau căutați pe cine se ocupă de relația cu presă, că e un purtator de cuvânt. Pa!”.

Primarul Dragomir a condamnat astăzi atitudinea lui Pătrașcu: „Situația este regretabilă, prin faptul că apar mai multe aspecte privind lipsa de profesionalism, dar și lipsa de empatie și umanitate.

În primul rând, având în vedere că dispar periodic unele capace de canalizare, echipa care monitorizează acest lucru trebuia ca permanent să dea mai multe ronduri prin oraș, astfel încât să observe și să ia măsuri.

Totodată, fiind implicată și o zonă de accident, cea în care un copil a căzut acolo, era absolut obligatoriu ca cel care are atribuții în acest domeniu – și să refer la directorul tehnic – să-l anunțe pe directorul economic, care-i ținea locul directorului general aflat în concediu medical, în urma unei operații foarte complicate, astfel încât să-l cunoaștem cu toții și să putem lua măsurile necesare.

Nu știu dacă a ascuns acest aspect din lipsa profesionalismului sau pentru a-i pune într-o situație delicată pe șefii săi ierarhici, dar acest lucru nu va fi trecut cu vederea. Am dat un mesaj foarte clar către conducerea companiei și reprezentantul Consiliului Local Municipal în AGA: dacă nu apare demisia (lui Ionel Pătrașcu – n.r.) ca urmare a unui gest de ultim bun simț, va fi declanșată procedura legală de sancționare și demitere din funcția respectivă. Este opinia mea, pe care o susțin. Este absolut regretabil”.

Edilul șef a mai spus că reacția lui  Pătrașcu, atunci când a fost informat de presă despre accidentul respectiv, a fost lipsită de empatie și de umanitate și „nu crede că cei care se manifestă în modul acesta trebuie să-și primească salariul din bani publici sau să lucreze în companii care au ca acționar Consiliul Local sau statul. Sub nicio formă! Deci opinia mea este foarte simplă: demisia sau demitarea”.

Precizăm că declarația a fost făcută înainte ca edilul șef să afle – de la presă (care fusese informată de conducerea CUP Dunărea), nu de la conducerea CUP Dunărea – că de fapt, canalizarea respectivă nu aparține companiei amintite, deci e posibil să aprațină chiar Primăriei. Ulterior, după ce a făcut verificări, primarul a declarat că gura de canal amintită nu aparține în acte nici a Primăriei, deci practic e a nimănui…

Amintim că structura acționariatului la CUP Dunărea este următoarea: 86,82% – Consiliul Local Municipal Brăila; 13,05% – Consiliul Județean; 0,12% – cele 43 de unități administrativ teritoriale ale județului Brăila, care sunt membri asociați în ADID Brăila (cu o cotă de participare individuală de 0,002%).