Primarul Dragomir, despre inspectorul școlar general Cătălin Canciu: „În mandatul trecut a fost în 4 luni în 4 țări. Acum, la nici măcar o lună de la numire, a plecat iar în delegație în Turcia”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) crede că inspectorul școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu (PNL), își propune ca în actualul mandat în fruntea ISJ să depășească recordul stabilit în mandatul anterior, când „a fost în 4 luni în 4 țări”.

Dragomir a fost întrebat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cum colaborează cu noul șef al ISJ, în contextul în care în mandatul anterior al lui Canciu, cei doi nu s-au înțeles și nu a existat nicio colaborare instituțională între Primărie și ISJ.

Edilul șef a declarat că nu  reușit să-l vadă prea mult pe Canciu, fiindcă acesta a plecat într-o nouă deplasare în străinătate, printr-un proiect „Erasmus”: „Nu am apucat să-l văd foarte mult în ultima perioadă, ca urmare a faptului că la nici măcar o lună de la numire, domnul actual inspector școlar general a plecat iar în delegație prin Turcia. Pentru că probabil e obișnuit cu acele deplasări din perioada în care era secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, se plimba foarte des. Pentru că n-am observat ca în această perioadă să fi făcut la Brăila nici măcar o întâlnire cu mediul de afaceri, deși el era reprezentantul Brăilei în Ministerul Antreprenoriatului.

Acum cred că provocarea principală a domnului inspector Canciu este ca în acest mandat să depășească performanța din mandatul trecut. În mandatul trecut dânsul a fost în 4 luni în 4 țări. Acum, în nici măcar o lună, a plecat în prima țară. Așteptăm să treacă următoarele luni, ca să-și depășească mandatul.

Între timp, activitatea la Inspectorat este condusă de adjuncți, dar dânsul își încasează salariul în continuare, la fel cum făcea în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Nu făcea nimic pentru Brăila, dar salariul îl încasa”.

Întrebat dacă este de așteptat ca în actualul mandat al lui Canciu colaborarea Primărie – ISJ să fie la fel de proastă ca în mandatul anterior, edilul șef a spus: „Primăria a colaborat foarte bine și în trecut direct cu unitățile de învățământ, pentru că nu am avut colaborare cu ISJ când era domnul Canciu inspector școlar general. Dovada colaborării excelente este cea legată de modernizarea unităților de învățământ pe fonduri europene sau pe bugetul Primăriei.

Primăria va colabora și în continuare foarte bine cu toate instituțiile de învățământ. Noi nu vom pune bariere în comunicarea cu cineva sau cu altcineva. Dar atunci când unele persoane lansează tot felul de acuzații false și instituie anumite blocaje în comunicare, normal că noi o să fim prudenți, dar în același timp, eleganți și cu bun simț.

Dacă inspectorul școlar  va dori la un moment dat să aibă o discuție cu Primăria, această discuție va avea loc fără niciun fel de problemă. Până atunci așteptăm ca domnul Canciu să se întoarcă sau dacă s-a întors din delegație în Turcia, să ne răspundă la o adresă prin care am constatat că numirea unui director de grădiniță, din informațiile noastre, este nelegală. Am transmis o adresă către ISJ și așteptăm încă din data de 28 septembrie să ne dea răspuns. Vom vedea dacă ISJ își va asuma în continuare acea numire sau va renunța la ea”.

În ceea ce-l privește, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a comentat cu privire la varianta unei concilieri cu liberalul din fruntea ISJ: „În folosul cetățenilor vom face toate lucrurile posibile, dar cu domnul Canciu conciliere… ferească Dumnezeu! Dacă-l mai găsim, că o să fie tot în plimbări, pe la Erasmus, pe la… cine știe, o să aibă Portugalia, țări pe care nu le-a văzut”.

Tot președintele Chiriac a spus că din informațiile obținute „pe surse”, Cătălin Canciu și-ar fi dorit să rămână la București, în funcția de secretar de stat, fiindcă „era foarte încântat, că se plimba foarte mult”, dar pentru că ministerul respectiv s-a desființat, liberalul „a făcut presiuni” ca să se întoarcă la ISJ.

La solicitarea ziariștilor de a furniza mai multe informații cu privire la numirea ilegală a unui director de grădiniță, primarul Dragomir a făcut acest lucru: