Proiect inedit al Primăriei Brăila: un parc cu căprioare și cerbi lopătari, în care să fie permis accesul publicului

Un spațiu cu căprioare și cerbi lopătari amenajat în Parcul Monument, în apropiere de Secția de Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”, în care să fie permis accesul publicului – este proiectul prezentat ieri de primarul Marian Dragomir în cadrul unei conferințe de presă. Dragomir a precizat că mai există astfel de parcuri în lume și că s-au alocat deja bani în buget pentru acest proiect: „Am aprobat în buget etapa a treia de modernizare a Parcului Monument, iar în această etapă vin niște lucruri absolut inedite pentru municipiul Brăila.

Nu suntem primii care au așa ceva, au și cei din Japonia, există și în Londra, există și în Focșani, dar și în alte două orașe din România: un parc al căprioarelor. În zona adiacentă Muzeului de Științe ale Naturii, într-un parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria a făcut o dezmembrare de teren, astfel încât să-i dăm CJ cu titlu gratuit un teren mai mare, pentru modernizarea Muzeului de Științe ale Naturii.

Pe terenul care ne-a rămas nouă, cu o suprafață considerabilă, împrejmuit cu acel gard care este deteriorat în momentul de față, s-a lansat deja licitația publică și sunt șapte zile pentru depunerea ofertelor, pentru faza de avizare a lucrărilor de investiții, prima fază de proiectare, astfel încât în zona respectivă să avem un parc foarte modern.

Ce-o să facem acolo? În primul rând vom moderniza toată acea zonă în felul următor: aleile interioare vor fi reabilitate, se va defrișa toată vegetația spontană crescută, lăsând toți pomii mari fără a fi tăiați, se vor monta băncuțe noi.

Vrem să avem în această zonă îngrădită cerbi lopătari și căprioare, la care aă aibă acces vizitatorii și să le poată hrăni. Bineînțeles că a fost necesar să ne luăm și măsuri suplimentare de siguranță, ca nu cumva cineva să creadă că ar putea să-și ia acasă, ca și animal de companie, vreo căprioară din parcul nostru”.

În parc vor fi amplasate două automate, de unde cei interesați vor putea să cumpere hrană pentru căprioare, dacă vor să le hrănească pe acestea.

Întrebat când este de așteptat să vedem acest parc amenajat, Dragomir a spus că abia după încheierea fazei de proiectare se vor putea da detalii legate de cost și perioadă de execuție.

(sursă foto – Youtube  It’s time to travel)