Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Brăila, dr. Dragoș Voicu: „Eu personal, ca medic, nu am fost pus în situația să fac un referat pentru decontarea unor medicamente cumpărate de pacient”

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Viorel Botea (PMP), îi informează pe cei interesați că pacienții cărora li s-a recomandat să-și cumpere singuri medicamentele de care au nevoie, dat fiind că nu existau la acel moment pe stoc în farmacia unității medicale amintite, își pot recupera banii de la spital, dar nu imediat.

Botea a explicat că trebuie făcute niște referate care apoi trebuie aprobate pe linie ierarhică și abia la finalul lunii respective se poate face decontarea: „Decontările nu se fac imediat, ci se fac la sfârșitul lunii, după ce doamna contabil șef strânge toate referatele de la șefii de secții și se decontează absolut tot”.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dragoș Voicu, a făcut câteva precizări pe această temă: „Se face un deviz cu toate cheltuielile de la internare și se atașează și referatul respectiv, se calculează suma și se decontează ce e de decontat”.

Dr. Voicu admite că e o procedură mai greoaie, dar a spus că „nu se poate altfel”. De asemenea, acesta a declarat că au fost cazuri în care pacienți de-ai săi care au avut nevoie de medicamente care nu erau în farmacia spitalului, pe care i-a informat că le pot deconta dacă și le cumpără singuri, i-au spus că nu sunt interesați să-și recupereze banii respectivi, dat fiind că nu era vorba de o sumă prea mare.

„Eu personal, ca medic, nu am fost pus în situația să fac un astfel de referat pentru decontarea unor medicamente cumpărate de pacient”, a mai afirmat dr. Voicu.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns