Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, dr. Dragoș Voicu: „Nu există în farmacia spitalului toate medicamentele din lume, dar urgențele sunt asigurate și de asemenea, marea majoritate a patologiilor”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Dragoș Voicu, declară că în general, farmacia unității medicale amintite are în stoc medicamentele necesare pentru rezolvarea urgențelor și cele care acoperă marea majoritate a patologiilor. Dr. Voicu admite totuși că mai sunt uneori cazuri în care, dat fiind că anumite medicamente lipsesc, pacienților  li se recomandă să-și cumpere pe banii lor medicamentele de care au nevoie, cu precizarea că apoi suma respectivă le poate fi decontată de spital.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a făcut aceste precizări la solicitarea ziariștilor, după ce în cea mai recentă ședință a CJ Brăila, liberalul Dănuț Lungu a afirmat că are semnale că în Spitalul Județean iarăși li se cere pacienților să-și cumpere singuri medicamentele necesare pentru tratament.

Dr. Voicu spune că medicii sunt obligați, potrivit legii, să îi informeze pe pacienții de acest tip că își pot recupera banii, în baza unei anumite proceduri: „Lipsă de medicamente nu este; bani sunt. Sigur că nu există în farmacia spitalului toate medicamentele din lume, dar urgența este asigurată și pentru marea majoritate a problemelor de patologiilor. Dar au existat situații în care pacienților li s-a cerut să-și cumpere medicamente. Pentru asta există o procedură prin care spitalul decontează.

Au fost momente, sigur, a fost pandemia, a fost vorba de medicamente care au lipsit la momentul respectiv din țară și cauzele nu țin de noi.

Medicamentele care sunt supuse decontării, pe care le cumpără pacientul, sunt expuse pe site, deci le poate consulta oricine.

Există situații în care pacientul dorește un medicament care are aceeași substanță activă în compoziție, dar cu altă denumire farmacologică. Atunci, cu tot regretul, trebuie să și-l cumpere fără a fi decontat de spital”.

Dr. Voicu a explicat și procedura legală ce trebuie urmată în cazul în care pacientul are nevoie de un medicament care nu se găsește în farmacia spitalului:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns