S-a făcut preselecția concurenților pentru cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”

Sâmbătă, 1 aprilie, la sediul Societății Române de Radiodifuziune din București a avut loc preselecția artiștilor care aspiră să participe la concursul celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”, ce se va desfășura în intervalul 12-14 mai la Brăila.

Preselecția s-a desfășurat  în trei etape: audiția concurenților români (peste 50 de participanți cu vârste cuprinse între 16-30 de ani din Brăila, Bușteni, Slobozia, Ilfov, Vaslui, Botoșani, Neamț, Argeș, București, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Constanța, Botoșani, Pitești, Roman), audiția materialelor audio ale concurenților străini (14 concurenți din Italia, Cipru, Germania, Ucraina, Egipt , Republica Moldova si Kazahstan) și preselecția propriu-zisă.

Juriul a notat calitatea vocii  și a valorii interpretative/execuției tehnice (intonație, claritatea timbrală, amplitudine vocală, particularități vocale), dificultatea repertoriului, expresivitatea/impresia artistică, sincronizarea, calitățile ritmice, corectitudinea lingvistică, stilul interpretativ, autenticitatea, originalitatea, improvizația, armonizarea și virtuozitatea instrumentală.

În urma preselecției vor rămâne în concurs un număr de 24 concurenți selectați de juriul de specialitate, iar lista acestora va fi publicată pe site-ul Festivalului Internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și al Consiliului Județean Brăila, în data de 5 aprilie.

Concurenții admiși în urma preselecției vor interpreta în concurs o piesă în limba maternă a țării pe care o reprezintă și o piesă din creația compozitorului George Grigoriu.

La finalul concursului vor avea loc recitalurile de excepție susținute de Corina Chiriac (12 mai 2023), Alina Eremia (13 mai 2023) si Ștefan Bănică Jr. (14 mai 2023) precum și lansări de carte, interviuri și proiecții.

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu” este organizat de Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Primăria municipiului.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns