Secretarul de stat Cătălin Canciu îl acuză pe Dragomir că „este un primar fără viziune și fără respect pentru cultură”: „Costel Pătrășcan a fost aruncat în stradă pentru că a ales să dea dovadă de demnitate și de verticalitate și să nu ridice ode PSD”

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, secretarul de stat Cătălin Canciu, se arată indignat de modul în care a fost tratat caricaturistul Costel Pătrășcan de administrația locală, acesta fiind obligat să elibereze spațiul pe care-l ocupa de câțiva ani în clădirea Teatrului „Maria Filotti”, unde avea amenajat atelierul.

Pătrășcan a postat astăzi pe o rețea de socializare un mesaj adresat primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD) , în care spunea: „Am fost dat afară din Teatru – o instituție a Primăriei!!! Nu pot să cred că dumneavoastră ați putea gira o astfel de nedreptate și că, într-o instituție aparținând Primăriei, un om pe care-l prețuiți și care reprezintă o marcă pentru Brăila, după cum ați spus, să fie evacuat din lipsă de spațiu! Totodată, nu pot să aplec urechea la toți cei care îmi spun că gestul de a fi dat afară din teatru – unde am doar un atelier, fără a fi salariatul instituției de cultură – ar fi o răzbunare a PSD în urma conflictului cu deja celebra doamnă manager Sulicu și a caricaturilor pe care le fac, că totul este o executie politică prin care să demonstrați că sunteți stăpânul Brăilei.

Am fost dat afară din Centrul de Creație, am fost dat afară și din Teatru. Ar urma să fiu dat afară și din Brăila?”.

În acest context, Canciu a postat pe o rețea de socializare următorul comentariu: „În calitate de brăilean, nu de politician, îmi exprim indignarea vizavi de umilința la care este supus caricaturistul Costel Pătrășcan de către administrația PSD Brăila, în frunte cu primarul Marian Dragomir.

În urmă cu câțiva ani se dorea ca Brăila să devină capitală culturală europeană, iar astăzi oamenii de cultură sunt aruncați direct în stradă. Costel Pătrășcan se zbate de ani de zile să țină ridicată ștacheta culturală a Brăilei și să promoveze la nivel național și internațional un oraș ținut pe loc de un primar fără viziune și fără respect pentru cultură. Deși suntem în anul 2022, primarul Dragomir continuă manevrele înaintașilor comuniști de a cenzura cultura și de a-i elimina pe toți cei care nu îi cântă în strună.

Pe principiul «Cine nu e cu noi e împotriva noastră!», Costel Pătrășcan a fost aruncat în stradă, pentru că a ales să dea dovadă de demnitate și de verticalitate și să nu ridice ode PSD.

Nu impresionează pe nimeni că în Brăila se fac valuri de festivaluri, atâta vreme cât oamenii de cultură sunt înjosiți și puși să facă cultură pe bordură.

Maestre, acceptă scuzele noastre pentru umilința la care ai fost supus de niște oameni prea mici, pentru a înțelege o valoare așa mare!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns