Secretarul de stat Florin Dobrescu, declarație la Gala Capital Top 100 Femei de Succes: „Îmi doresc ca numărul companiilor coordonate și fondate de femei să fie cât mai mare. Ministerul nostru va reprezenta mereu un sprijin pentru orice inițiativă antreprenorială”

Brăileanul Florin Dobrescu (PNL), secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a înmânat premiile la Categoria „Afaceri” în cadrul Galei Capital Top 100 Femei de Succes, ce s-a desfășurat joi seară. Evenimentul a fost organizat de revista Capital și a avut ca scop recunoașterea meritelor și implicării femeilor în dezvoltarea mediului economic, social, cultural și politic din România.

Dobrescu a înmânat următoarele premii: Premiul pentru performanță și inovație în sustenabilitate – Diana Cîtu, General Manager Reciclad’OR; Premiul pentru crearea unui brand de top cu bijuterii unicat – Malvina Cservenschi, Fondator Malvensky; Premiul pentru antreprenoriat medical dedicat sănătății femeii – Elena Teodorescu, Fondator și Director Medical Donna Medical Center.

În acest cadru, secretarul de stat  a vorbit despre Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii: „Mă bucur să amintesc aici faptul că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pe care îl reprezint, va implementa Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM, conform Pachetului de stimulare economică România Tech Nation de sprijinire și impulsionare a digitalizării economiei – Componenta «Woman in Tech» din Programul de guvernare. Îmi doresc să reușim să punem în consultare publică acest program special cât de curând, pentru că economia românească are nevoie de inițiative sustenabile și pentru că egalitatea de șanse este un deziderat către care orice democrație trebuie să tindă. Felicitări tuturor doamnelor antreprenor din România! Îmi doresc ca numărul companiilor coordonate și fondate de femei să fie cât mai mare, indiferent de domeniul de activitate. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va reprezenta mereu un sprijin pentru orice inițiativă antreprenorială”.

Amintim că Programul pentru Femeia Antreprenor are ca obiective stimularea și sprijinirea structurilor economice private înființate de către femei, dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM, precum și creșterea gradului de tehnologizare și digitalizare în companiile conduse de către femei antreprenor. Bugetul pentru acest program în anul 2022 este de 157.624.000 lei și va asigura finanțarea a aproximativ 800 de întreprinderi.

„Condiția de eligibilitate în cadrul Programului este deținerea a minim 50% din părțile sociale sau acțiuni de către femei. Practic, măsura se adresează direct afacerilor conduse de către doamnele antreprenor. Așa cum este creionat acum proiectul acestui program, măsura de sprijin va acorda granturi în valoare de până la 200.000 de lei, cu asigurarea unei co-finanțări de minim 5% din valoarea eligibilă a proiectului. Nu este pentru prima dată când Ministerul Antreprenoriatului și Turismului implementează programe de sprijin dedicate femeilor manager, măsurile gestionate în anii anteriori fiind foarte apreciate atât la nivel european, cât și de către doamnele care conduc afaceri în România”, a mai declarat Florin Dobrescu.

În perioada 2022 – 2027, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va implementa programele naționale dedicate sprijinirii înființării și dezvoltării IMM-urilor, începând cu măsura Start-up Nation, ediția a treia și continuând cu schemele de ajutor dedicate activităților de comerț-servicii și sectorului productiv, precum și cu Programul pentru Femeia Antreprenor.