Secretarul de stat Florin Dobrescu (PNL): „CUP Dunărea, care le vinde brăilenilor cea mai scumpă apă livrată la robinet din România, a primit Trofeul de Excelență în… Opulență”

„CUP Dunărea, societatea care bagă adânc mâna în buzunarele brăilenilor și le vinde cea mai scumpă apă livrată la robinet din România, a primit din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, în cadrul Galei  «Topul Firmelor Brăilene 2023», Trofeul de Excelență în… Opulență” – este comentariul liberalului Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, fost prefect al Brăilei.

Dobrescu face referire la faptul că la evenimentul organizat recent de CCIA Brăila, Compania de Utilități Publice (CUP) Dunărea, care percepe brăilenilor cel mai mare tarif la apa potabilă din țară, a fost premiată pentru rezultatele sale financiare de top, aceasta situându-se pe locul I în domeniul întreprinderilor mari care lucrează în domeniul captării, tratării și distribuției apei.

După cum afirmă Dobrescu într-un comunicat dat publicității, în ultimii 3 ani, CUP Dunărea a înregistrat un profit de 10,2 milioane lei: „Camera de Comerț recunoaște astfel public, dacă se mai îndoia cineva, că această companie de stat, deținută în procent de 99,87% de Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila, are un profit fabulos, care o plasează în Topul celor mai de succes firme din județul Brăila.

Trofeul și Diploma acordate pentru Performanța de a vinde cea mai scumpă apă din țară, în condițiile în care Dunărea trece prin Brăila, au fost ridicate personal de «antreprenorul» CUP Dunărea, Silviu Mangiurea (PSD), care ocupă atât funcția de director general, cât și pe cea de administrator executiv și încasează lunar pentru serviciile prestate 18.141 lei. De precizat este că «antreprenorul de top» Silviu Mangiurea face parte și din Consiliul Director al Camerei de Comerț și Industrie Brăila.

Despre CUP Dunărea ar mai trebui amintit că desfășoară o activitate de tip monopol, fiind operator unic de apă în tot județul Brăila, și că în ultimii 3 ani, a înregistrat un profit de 10,2 milioane lei, conform datelor de la Registrul Comerțului.

Vorbim practic despre o societate care aparține administrației municipale/județene și care ar trebui să lucreze în interesul oamenilor, dar în realitate compania administrată de PSD îi lucrează pe brăileni la buzunare. Administrațiile PSD conduse de Marian Dragomir și Francisk Chiriac folosesc acest serviciu de utilitate publică împotriva oamenilor și nu în sprijinul lor, așa cum ar fi fost normal.

Sub diferite pretexte, unul mai mincinos decât altul, CUP Dunărea a tot crescut prețul, de am ajuns să plătim cea mai scumpă apă din țară. Cu banii încasați de la brăileni pe un produs de o calitate îndoielnică, în ciuda sumelor imense alocate pentru investiții, CUP Dunărea le asigură șefilor un trai de huzur și susține salariile a peste 1.000 de oameni, cei mai mulți angajați pe baza carnetului de partid, compania devenind în timp o filială a PSD.

Bani să cumpere mașini de serviciu de lux de 55 mii euro/bucata au găsit, dar pentru a investi în dotarea cu generatoare a stațiilor CUP aflate în județ, pentru ca oamenii să nu mai rămână fără apă de câte ori pică rețeaua de energie electrică, nu există fonduri și nici interes; asta înseamnă management performant la CUP Dunărea.

CUP Dunărea este de departe o societate pe profit, care învârte bani grei, cu șefi care trăiesc în lux, cu prime, bonusuri, petreceri, plecări în vacanțe cu mașinile de serviciu de zeci de mii de euro, toată această opulență fiind plătită scump din buzunarele brăilenilor”.