Secretarul de stat Sorin Moise a participat zilele trecute la World Government Summit, ce s-a desfășurat în Emiratele Arabe Unite

Secretarul de stat Sorin Moise (PSD) a participat în perioada 13-15 februarie 2023 la World Government Summit, ce a avut loc în Emiratele Arabe Unite.

După cum se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), delegația ministerului amintit „a participat activ la dialogurile și workshop-urile puse la dispoziție de către organizatori, facilitând astfel un schimb de bune practici cu toți actorii prezenți la World Government Summit. Totodată, secretarul de stat Sorin Moise a luat parte la întâlnirea bilaterală cu E.S. Mariam bint Mohammed Saeed Hareb Almheiri, ministrul Schimbărilor climatice și Mediului, în cadrul căreia s-a accentuat nevoia tranziției către energia verde.

Prin participarea la această reuniune, MADR își manifestă sprijinul și deschiderea în vederea reafirmării interesului în ceea ce privește întărirea colaborării la nivel internațional privind consolidarea capacității administrative publice pentru a asigura calitatea și accesul la serviciile publice. Sectorul agricol trebuie să înceapă să reacționeze mai rapid, pentru a putea face față efectelor viitoare. Investițiile în agricultură și inovare, în sistemele alimentare pot îmbunătăți abordările existente și pot oferi noi modalități de creștere durabilă a productivității agricole, de îmbunătățire a mijloacelor de trai, de conservare a naturii și biodiversității, de adaptare și rezistența la schimbările climatice, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de sechestrare a carbonului.

Cu acest prilej, a fost semnat marți, 14 februarie, un Memorandum de înțelegere al cărui scop este consolidarea și dezvoltarea acțiunilor comune pentru stimularea capacităților instituționale și dezvoltarea instituțiilor eficiente, responsabile și transparente. Delegația României a fost condusă de Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Prim-Ministrului”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns