Simona Drăghincescu se autopropune pentru funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean Brăila: „Azi trimit solicitarea. La postarea mea am avut vreo 800 de susțineri și vreo 300 de felicitări. Dacă vrea președintele CJ să îi aduc 5000 de semnături, eu strâng semnăturile”

Simona Drăghincescu, fost subprefect al Brăilei, vorbește foarte serios atunci când se autopropune pentru funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență, iar în cursul acestei zile va trimite online și documentele care „susțin” din punct de vedere profesional solicitarea sa.

Drăghincescu a făcut zilele trecute o postare prin care vorbea despre intenția sa de a se autopropune pentru funcția amintită, după ce președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD), a lansat public o invitație către brăileni, în sensul de a propune persoane pe care le consideră potrivite pentru a prelua interimar conducerea spitalului, după demisia managerului Delia Râșnoveanu (PSD).

Astăzi Simona Drăghincescu a făcut o nouă postare în care anunța că are de gând să trimită solicitarea respectivă chiar în cursul acestei zile, motiv pentru care am contactat-o și i-am cerut câteva informații cu privire la acest subiect.

„Acum scriam solicitarea. Da, vorbesc foarte serios, m-am autopropus pentru că a zis președintele  CJ că așteaptă din partea brăilenilor sugestii. La prima postare pe care am făcut-o pe Facebook am avut vreo 800 de susțineri, vreo 300 de felicitări. Dacă dorește domnul președinte să îi aduc 5000 de semnături, eu mă apuc și strâng semnăturile de la brăileni. Îndeplinesc toate condițiile privind studiile, inclusiv managementul spitalicesc, curs absolvit în 2019”, ne-a spus aceasta.

Simona Drăghincescu este interesată nu doar să preia conducerea interimară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, ci și de participarea la concursul pentru funcția de manager. Ea ne-a spus că știe foarte clar că politicul se amestecă atât în numirile directorilor interimari, cât și în concursurile propriu-zise și nu are niciun dubiu că la fel se va întâmpla și acum, dar asta n-o face să dea înapoi: „Cu siguranță politicul se amestecă în aceste lucruri și sunt absolut convinsă că și de data asta politicul o să-și bage coada și la fel de convinsă sunt și că o să mă boicoteze. E o provocare și pentru mine, dar e o provocare și pentru ei”.

Drăghincescu mai afirmă că în ciuda faptului că Spitalul Județean este cel mai mare angajator din Brăila, că acolo sunt probleme mari și de asemenea, responsabilități foarte mari pentru un manager, nu se teme să își asume aceste responsabilități: „Eu sunt o persoană foarte curajoasă. Prima dată am demonstrat-o când  am îndrăznit să particip la alegeri ca independentă, împotriva tuturor”.

Întrebată dacă ia în calcul o candidatură la alegerile locale din 2024, Draghincescu a răspuns: „Cu siguranță! Dacă îndeplinesc condițiile atunci, o să candidez, de ce nu?”.

Am mai întrebat-o dacă va candida ca independentă sau în cadrul unui partid.

„Anul independenților a fost 2012”, a fost răspunsul.