Sportivii Cuza Pirates solicită Primăriei și CLM Brăila să dea aprobările necesare pentru închirierea sălilor de sport ale unităților de învățământ. Primarul Dragomir declară că nu este nevoie nici de aprobarea Primăriei și nici de o hotărâre CLM pentru închirierea sălilor de sport ale școlilor

Circa 100 de copii care joacă baschet la Asociația Club Sportiv Cuza Pirates s-au adunat în această dimineață în fața porților CUP Dunărea, unde urma să aibă loc ședința Consiliului Local Municipal Brăila, pentru a cere aleșilor locali dreptul de a se antrena în condiții decente. Unii dintre copii purtau pancarte, alții băteau mingea pe trotuar, totul desfășurându-se civilizat, fără tulburarea ordinii publice și fără perturbarea circulației în zonă.

Acțiunea a avut ca scop sensibilizarea consilierilor municipali cu privire la problemele cu care se confruntă clubul în a închiria o sală de sport în care copiii să-și desfășoare antrenamentele.

Problema este cu atât mai gravă, cu cât sportivii ACS Cuza Pirates nu mai au acces la o sală de sport în care să se poată antrena în mod regulat, în condiții propice pentru performanță, din luna noiembrie a anului trecut. Întâi s-a invocat o problemă legislativă – ceea ce a dus la rezilierea tuturor contractelor încheiate de unitățile de învățământ din Brăila cu cluburile private -, iar după ce s-a schimbat legislația, a fost vorba despre refuzul conducerilor unităților de învățământ contactate de Totolici în scopul de a închiria sala lor de sport.

Mai nou, președintele Asociația Club Sportiv Cuza Pirates, Mircea Totolici, a reușit să convingă conducerea Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” să-i închirieze sala de sport – sală în care sportivii clubului amintit s-au antrenat timp de 17 ani – , însă el spune că mai este nevoie de acordul Primăriei în acest sens și de o hotărâre de Consiliu Local Municipal prin care se stabilesc tarifele de închiriere a sălilor de sport ale unităților de învățământ.

Totolici și sportivii săi au venit astăzi în fața CUP Dunărea sperând că în acest fel îi vor convinge pe primarul Marian Dragomir și pe consilierii municipali să grăbească demersurile pentru aprobarea acelei hotărâri CLM și de asemenea, să aprobe închirierea sălii de sport a Colegiului „Nicolae Bălcescu”:

În ceea ce-i privește, secretarul Municipiului Brăila, Ion Drăgan și primarul Marian Dragomir au declarat astăzi că nu este nevoie de acordul Primăriei pentru închirierea sălii de sport a colegiului amintit și nu este nevoie de nicio hotărâre a Consiliului Local Municipal privind tarifele de închiriere a sălilor de sport. Cei doi au afirmat că ține strict de conducerile unităților de învățământ să ia decizia de a accepta sau de a refuza închirierea sălii și de asemenea, de a stabili tariful de închiriere, în cazul în care vor să închirieze spațiul respectiv.

Edilul șef a precizat că nu intenționează să se amestece în decizia unităților de învățământ cu privire la modul în care își folosesc sălile de sport: