Subprefectul Adin Boboc prezintă „dovada că administrația PSD Ianca încalcă legea și ascunde sute de tone de gunoi într-un depozit ilegal”: „Platforma stației de compost, în care s-au investit 700.000 euro, a fost transformată în groapă de gunoi!”

Subprefectul Brăilei, Adin Boboc (PNL) îl acuză pe primarul orașului Ianca, George Fănel Chiriță (PSD), de faptul că încalcă legea și pune în pericol sănătatea locuitorilor din localitate, prin diverse acțiuni ilegale în ceea ce privește managementul deșeurilor.

Subprefectul afirmă într-un comunicat dat publicității că „măsura abuzivă impusă de administrația PSD Ianca (primar+consilieri locali) privind creșterea taxei pe gunoi la 22 lei/persoană/lună scoate la iveală o serie de derapaje grave comise de primarul Fănel Chiriță, cu complicitatea consilierilor locali ai PSD.

Pentru a-și justifică taxa aberantă de 22 lei/persoană/lună, primarul Chiriță a pus la cale un plan, care, pe lângă faptul că încalcă legea, pune în pericol sănătatea locuitorilor din Ianca.

Deoarece taxa a fost calculată pornind de la niște cifre false în ceea ce privește cantitatea de gunoi strânsă de la populație, administrația Chiriță încearcă, printr-o manevră ilegală, să completeze lunar cantitatea de gunoi declarată și să justifice prețul enorm stabilit pentru această taxă.

Astfel, Chiriță păstrează în «rezervă» peste 500 tone de gunoi, pe care-l ține ascuns pe platforma stației de compost a DSP Ianca (vezi FOTO/VIDEO 1), realizată cu fonduri europene. Aici, conform proiectului pentru care UE a plătit 700.000 euro, ar trebuit să se găsească doar îngrășământ agricol, provenit din gunoiul de grajd trecut prin stația de compostare pentru deșeuri biodegradabile.

În acte, cu complicitatea consilierilor PSD, a fost declarată o cantitate de gunoi mult mai mare decât cea strânsă în realitate de la populație, iar lunar, din acest depozit de rezervă ilegal, sunt cărate camioane cu gunoi, pentru a se ajunge la cantitatea existentă în documente și a fi justificată taxa de 22 lei/persoană/lună.

Conform realității din teren, taxa pe care ar trebui să o plătească pentru gunoi locuitorii din Ianca este de 5 lei/persoană/lună.

Pe lângă faptul că vorbim despre o manevră ilegală de creștere artificială a taxei pe gunoi, cazul de față reprezintă o încălcare gravă a normelor privind protecția mediului, pentru că acest depozit ilegal este un focar de infecție, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din orașul Ianca și ai satele componente.

Consilierii PNL Ianca i-au solicitat în repetate rânduri primarului Fănel Chiriță să prezinte public bonurile de cântar care demonstrează cantitatea reală de gunoi strânsă de la populație și depozitată la groapa ecologică de gunoi Ianca (FOTO), însă acesta a refuzat de fiecare dată.

Motivul refuzului îl puteți vedea în imaginile FOTO/VIDEO care demonstrează și demontează minciunile administrației PSD Ianca!

Însă primarul Chiriță nu va putea refuza la nesfârșit să prezinte aceste bonuri de cântar! Consilierii PNL Ianca au depus o adresă la Primăria Ianca (vezi foto), prin care au cerut, în mod oficial, conform legii, copii după facturile pentru gunoi aferente lunilor martie și aprilie și copii după bonurile de cântar zilnice din perioada 1-15 mai.

Conform legii, pe care sperăm că nu o va încălca și de această dată, primarul Fănel Chiriță ar trebui să transmită răspunsul oficial în ședința Consiliului Local Ianca din data de 25 mai 2023. De asemenea, așteptăm un răspuns oficial din partea administrației PSD Ianca și în ceea ce privește DOVADA de încălcare a legii prezentată în imaginile FOTO/VIDEO!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns