Subprefectul Boboc (PNL) îi cere prefectului Timofei (PSD) să-l sancționeze pe primarul Chiriță (PSD) pentru că n-a arborat drapelul național la Primăria din Ianca

Subprefectul Brăilei, liberalul Adin Boboc, îl acuză pe primarul orașului Ianca, Fănel George Chiriță, că „nu are respect pentru Tricolor nici măcar de Ziua Drapelului Național”.

Boboc a comentat într-un comunicat de presă că „Ziua Drapelului Național, prilej de sărbătoare pentru întreaga Românie, a trecut neobservată la Ianca, unde primarul Chiriță a tratat această zi națională cu lipsă de respect, pe sediul Primăriei, pe care o conduce în interes personal de 18 ani de zile, nefiind arborat nici măcar un drapel tricolor.

Primarul Chiriță a demonstrat de-a lungul timpului că nu are niciun fel de respect pentru legile acestei țări, pentru locuitorii orașului Ianca, iar mai nou nici măcar pentru simbolurile naționale.

Simbol al tuturor românilor, care s-au unit în jurul său de-a lungul istoriei cu dragoste de țară, mândrie, dorință de unitate și independență, drapelul național reprezintă trecutul, prezentul și viitorul țării, practic, întreaga istorie a României!”.

Subprefectul mai afirmă că potrivit Hotărârii nr.1157 din 21 noiembrie 2001, art. 24,  „constituie contravenție nearborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice și se sancționează cu amendă contravențională.

Conform legii, «constatarea contravenției și aplicarea amenzii se fac de către persoane împuternicite de ministrul administrației publice, de către prefect sau de împuterniciții acestuia și se aplică conducătorului autorității sau instituției publice, primarului, președintelui consiliului județean, precum și persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârșirea contravenției».

Domnule Chiriță, cu această ocazie, vă reamintesc că respectarea legii nu este opțională! De asemenea, solicit autorităților publice să aplice legea la Ianca și să îl sancționeze pe primarul Chiriță pentru încălcarea dispozițiilor legale în vigoare privind arborarea drapelului României”.

Contactat telefonic și întrebat de ce nu este arborat drapelul la Primărie, primarul Chiriță ne-a declarat: „Cele care au fost puse au fost rupte de vânt, iar cele comandate încă nu au sosit”.