Fiindcă operatorul unic de salubritate, RER, nu a fost interesat să preia și activitatea de deszăpezire a străzilor din municipiul Brăila, în iarna 2023-2024 aceasta va fi gestionată de SUPAGL

Consiliul Local Municipal Brăila a decis ca activitatea de deszăpezire a străzilor din oraș  în iarna 2023-2024 să fie prestată, prin modalitatea de gestiune directă, de către Serviciul de Utilitate Publică de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL). Decizia a fost luată ca urmare a faptului că în contractul încheiat cu operatorul unic de salubritate, RER, nu sunt incluse serviciile ce țin de curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice din localitate și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, dar este inclusă o clauză care prevede că acest contract nu poate fi modificat în sensul introducerii în obiectul acestuia a unei activități care nu a făcut inițial obiectul delegării gestiunii. În plus, operatorul unic RER nu a fost interesat să participe la o nouă procedură de achiziție, care ar fi vizat serviciile de deszăpezire.

Ca atare, Primăria Brăila va colabora pentru activitatea de deszăpezire din această iarnă cu alte firme interesate să ofere acest gen de servicii.

În aceste condiții, SUPAGL a demarat acțiunile necesare în vederea asigurării resurselor materiale și umane pentru prestarea activității. SUPAGL Brăila va asigura utilajele necesare, precum utilaje cu lamă pentru împrăștiat material antiderapant, utilaje cu lamă metalica, utilaje pentru curățat trotuare, încărcător sare/zăpada, încărcator frontal pentru curățat zăpada, etc, în urma derulării procedurii de achiziție publică.

Potrivit unei informări prezentate de Primăria Brăila cu privire la aceste subiect, operațiunile de deszăpezire se vor efectua manual și mecanic: „Pentru operațiunile manuale, SUPAGL va asigura resursele materiale și umane pentru efectuarea următoarelor lucrări:

-îndepărtarea zăpezii depuse în straturi de pe căile publice (treceri pietoni, rampe acces, parcuri, zone de agrement);

-spargerea și îndepărtarea gheții;

-încărcarea și transportul zăpezii și gheții”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns