Gheorghe Antistescu s-a răzgândit: „Vom continua să facem curse cu bacul de timpul nopții între Brăila și Smârdan. Romnav va face aceste curse atât timp cât ne vom permite să plătim salariile”

Omul de afaceri Gheorghe Antistescu, reprezentantul firmei Romnav Brăila – principalul operator de transport care asigură traversarea Dunării cu bacul între malul brăilean către cel tulcean -, a revenit asupra deciziei de a nu mai face curse de noapte către Smârdan decât pentru parteneri de afaceri privați și pentru ambulanțe.

În urmă cu câteva zile, Navrom Bac, singurul operator de transport care realizează trecerea cu bacul între municipiul Galați și localitatea I.C. Brătianu, a anunțat că „începând cu data de 01.07.2023 Navrom Bac nu mai asigură curse de noapte (nici măcar în regim de cursa specială). Programul de trecere este între orele 22.00-06.00”.

Contactat telefonic, Antistescu ne-a declarat că a luat o decizie similară în ceea ce privește cursele de noapte cu bacul între Brăila și Smârdan, cu precizarea că în ceea ce privește firma Romnav, va asigura traversarea Dunării pentru urgențe.

Astăzi Antistescu ne-a comunicat că a decis ca bacurile Romnav să continue să facă și curse de noapte, atât timp cât încasările vor permite plata salariilor personalului necesar funcționării bacurilor respective.

Amintim că bacurile Romnav efectuează pe timpul nopții cursele speciale, la cerere, dar se percepe un tarif mai mare decât pentru cursele obișnuite de pe timpul zilei. De asemenea, bacurile Romnav traversează Dunărea pentru cazuri de urgențe, respectiv atunci când este vorba de mașini SMURD, ambulanțe sau autospeciale ISU.

Decizia inițială a celor două firme de a opri cursele cu bacul pe timpul nopții a venit la câteva zile după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pe 6 iulie se va inaugura podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cu precizarea că pentru următoarele circa două luni, circulația pe pod va fi oprită pe timpul nopții, pentru a se putea efectua manevrele necesare pentru demontarea macaralelor uriașe folosite la construcția obiectivului amintit.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns