În cursul anului trecut, 32.000 de persoane au participat la evenimentele desfășurate de Teatrul „Maria Filotti” și la cele la care acesta a fost partener

În anul 2022 Teatrul „Maria Filotti” a organizat activități specifice proprii (stagiune curentă, premiere, festivaluri), precum și o mare varietate de evenimente culturale realizate în parteneriat cu alte instituții cum ar fi concerte, expoziții, lansări de carte, proiecții de film, festivități, gale de premiere, vizite și tururi ghidate, ședinte foto, cursuri, un turneu de șah, cluburi de lectură, un bal și o lansare de modă.

În cadrul stagiunii curente au fost prezentate 86 de spectacole la Sala Mare și 40 la Sala Studio, într-un ritm de trei spectacole pe săptămână, unul la Sala Studio și două la Sala Mare. În cursul anului au fost programate 13 titluri la Sala Mare și 10 titluri la Sala Studio.

În anul 2022 au fost prezentate publicului 6 noi premiere, și anume: „American Buffalo” de David Mammet în regia lui Silviu Debu, „Minunații Orinocco” scris și regizat de Mimi Brănescu, „Fii cuminte, Cristofor” de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu, „Naufragiat” de Donald Margulies regizat de Andrei Huțuleac, „Când apare copilul” de Andre Roussin regizat Laura Molovan și „Harper Reagan” de Simon Stevens, regizat de Vlad Nassaci. Patru dintre aceste spectacole au avut premiera la Sala Mare, două la Sala Studio. La Sala Mare la cele 86 de reprezentații au fost în total 16.510 de spectatori, din care 14240 spectatori plătitori și 2270 invitați. La Sala Studio la cele 40 reprezentații au fost în total 3215 de spectator, din care 2353 spectatori plătitori și 853 invitați.

Tot anul trecut Teatrul a organizat 3 festivaluri:

*Festivalul International de Teatru și arte performative a prezentat 19 spectacole, la care au fost prezenți un număr total de 5214 spectatori;

*Festivalul Internațional Mihail Sebastian – au fost programate 3 spectacole la Sala Mare, cu un număr total de 878 de spectatori;

*Festivalul de teatru pentru copii și adolescenți „Bujor Macrin”a fost programat un spectacol invitat la Sala Studio, la care au participat 100 de elevi, componenți ai trupelor participante în concurs. În cele 2 zile de festival au participat aproximativ 500 de elevi, profesori și părinți la diversele probe și secțiuni ale concursului, accesul fiind gratuit.

În cursul anului trecut Teatrul „Maria Filotti” a programat un numar de 7 spectacole și concerte invitate, marcând zile sau momente speciale ale comunității și ale teatrului. La aceste reprezentații numărul total de spectatori a fost de 1036.

În luna iulie 2022 Teatrul a găzduit Cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes Darclee și a organizat spectacolul concert de pe Esplanadă, la care au participat 800 de spectatori, accesul fiind gratuit.

La toate acestea se adaugă participarea Teatrului la un număr de 7 festivaluri naționale, cu un număr de 8 spectacole, 6 la Sala Mare, 2 la Sala Studio, unde au participat un numar de aproximativ 1300 de spectatori.

Astfel, la toate evenimentele desfășurate de Teatru și la cele la care a fost partener au fost prezenți un număr total de 32. 000 de beneficiari.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns