În perioada 1-4 martie Brăila va găzdui Trofeul Carpați la junioare

Federația Română de Handbal a decis să acorde încă o dată Brăilei onoarea organizării Trofeului Carpați: în perioada 1 – 4 martie, în Sala Polivalentă din Brăila va avea loc Trofeul Carpați la handbal feminin junioare.

„Organizarea acestei competiții reprezintă evenimentul sportiv al anului în Brăila, iar la ediția din acest an al turneului internațional România va participa cu o echipă, celelalte trei competitoare fiind naționalele Norvegiei, Ungariei și Slovaciei.

În perioada 20.02 – 01.03.2023 lotul Național de Junioare (2006 – 2007) este convocat la acțiunea de pregătire centralizată la Brăila. De la Dunărea Brăila Div A este convocată interul drept Ana Maria Gavrilă”, se arată într-un comunicat dat publicității de HC Dunărea.

”Organizarea acestui turneu amical reprezintă încă o cărămidă pusă de Brăila în construirea unei pepiniere de jucătoare românce cu calități sportive excelente. Dunărea Brăila se implică în pregătirea și promovarea sportivelor cu calități și dorință de afirmare și performanță, reînființând echipa de Divizie. Astfel, acestea vor avea posibilitatea să crească și să fie promovate atât către echipa de senioare a clubului nostru, cât și la loturile naționale ale României. Este o mare oportunitate pentru tot sectorul juvenil, pentru jucătorii și profesorii de handbal, un turneu în care toate echipele își vor etala procedeele tehnice și tactice. Totodată, această competiție este o ocazie excelentă ca jucătoarele românce să facă o imagine bună țării pe plan internațional”, a declarat Adrian Manole, președintele ”Dunărea” Brăila.

Este a treia oară în istoria acestei competiții când Trofeul Carpați are loc la Brăila. Orașul nostru a mai organizat acest turneu internațional în anul 1978. Atunci la competiția internațională au participat șase naționale, RDG a câștigat competiția, România A s-a clasat pe locul al doilea, iar URSS pe poziția a treia. Următoarele trei locuri au fost ocupate în ordine de Ungaria, Iugoslavia și România B.

Și ediția din 2019 a fost găzduită de Sala Polivalentă „Danubius” din orașul Brăila, aceasta fiind câștigată de selecționata Angolei. Echipele participante au fost: Angola, Japonia și două selecționate naționale ale României.