Liberalul Mitescu, despre primarul Dragomir și președintele CJ, Iulian Chiriac: „Oameni vizionari, cu veleități de «meșter Manole», cărora le lipsește însă Ana (controlul tehnic de calitate), căci deseori ce construiesc azi, se dărâmă mâine”

Notarul Marius Mitescu, intrat recent în PNL, declară că „Brăila e din ce în ce mai mult «locul unde nu s-a întâmplat nimic» (ca să-l parafrazam pe Mihail Sadoveanu)”.

Mitescu vorbește într-un comunicat dat publicității despre „un oraș îmbătrânit, prăfuit, încremenit parcă în timp, în care singurele constante sunt sărăcia, exodul populațional, farmaciile, păcănelele și infracționalitatea.

Cine contabilizează și trebuie să deconteze toată starea asta de fapt?  Echipa politica ce a condus ani la rând destinele acestui județ și în care s-au remarcat în ultimul timp cele două personalități pesediste marcante: Primarul «SFARMĂ TOT» și «PREȘEDINTELE FACEBOOK», acești doi titani ai PR-ului, care se promovează masiv, dar nu prin realizări concrete, ci prin propagandă. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Brăila, altadată un oraș cochet, cosmopolit, multietnic, industrializat, nu este astazi decât un spațiu de tranzit spre și dinspre Galați. Nu tu arhitectura peisageră, nu conservare a patrimoniului cultural, nu reflexe economice, nicio investiție care sa promoveze cât de cât turismul, nimic! Tranzit și atât!

Și cine a înțeles mai bine tranzitul decât primarul și presedintele Consiliului Județean? Cine asfaltează și betonează mai bine decât ei? Oameni vizionari, cu veleități de «meșter Manole», cărora le lipseste însă Ana (controlul tehnic de calitate) căci deseori ce construiesc azi, se dărâmă mâine. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Și cum temporizeaza ei tot «așternutul» de betoane, ca să taie panglica exact în ajun de alegeri, fără să le pese că țin toți oamenii captivi în ruine și moloz, că bat pivoții sau că distrug afaceri. Cum o să-și mai facă atunci poze cu mărețele realizări?!

Că tot veni vorba, stați că vine Podul! Să vedeți acum băi de mulțime, ședințe foto, declarații sforăitoare și auto flatulări! Exclusiv meritul lor, binemeritată poleiala și nicio legătură cu status quo-ul teritorial și cu mișcaările de trupe și interesele economice de la graniță. Ar fi de râs, de nu ar fi de plâns!

În vremea asta Brăila se prăbușeste în ruină, clădirile odinioară somptuoase sunt «coafate» cu lințolii colorate, tinerii se rateaza la păcănele și se taie pe stradă, că deh, nu au unde să se disciplineze într-un sport individual sau de echipă. Că tot veni vorba: n-avem bazine de înot, că doar Diana Mocanu si Camelia Potec nu au plecat de-aici; n-avem stadion și echipă de fotbal, căci Dacia Unirea Brăila n-a fost în veci in Liga I, n-avem arenă de box, căci nu s-a auzit niciodata un gong la malul Dunării, nu se face nimic pentru un sport precum luptele libere  pentru că steaua lui Vasile Iorga a apus demult. Avem în schimb păcănele și pe președintele presedinților, un adevărat investitor strategic; prietenii știu de ce! (Sic) Ar fi de râs. de nu ar fi de plâns!

Urmează Podul! În vremea asta, nimic despre sărăcie, nimic despre locuri de muncă, nimic despre investiții, nimic despre proiecte cu bani europeni, nimic despre faptul că avem cel mai mare tarif la apă, când Dunărea e lângă noi. Nimic despre nimic! Doar «gânduri de bine» și «pupă-i în bot și papă-le tot»! Administrație PSD marca «sătulul nu crede la ăl flămând»!

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns