Mihai Tudose, despre un eventual boicot practicat de liberalii brăileni la alegerile europarlamentare: „Boicotul se va vedea, iar rezultatele alea vor fi judecate la București, că sunt voturile luate și de liberali”

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD), care deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din acest an, consideră că și în eventualitatea în care liberalii brăileni vor boicota aceste alegeri și vor cere alegătorilor lor să nu voteze lista comună de candidați, nu va fi o mare problemă.

Tudose a fost întrebat într-o recentă conferință de presă dacă se așteaptă ca PNL Brăila să boicoteze alegerile europarlamentare, fiindcă președintele organizației liberale locale, deputatul Alexandru Popa, a declarat că el se va concentra în campania electorală pe alegerile locale și că nu va susține candidații PSD.

Europarlamentarul PSD a comentat că oricum, se va vedea clar dacă PNL Brăila a boicotat europarlamentarele, fiindcă în localitățile conduse de primari liberali va fi o diferență mare de voturi între rezultatele de la alegerile locale și cele de la alegerile europarlamentare, care au loc în aceeași zi.

Mihai Tudose se așteaptă ca în acest caz, conducerea centrală a PNL să-l tragă la răspundere pe Popa, fiindcă eventualul boicot va afecta și numărul de europarlamentari obținuți de PNL, nu va afecta doar PSD-ul: „Și dacă «boicotează», nu cred că cei 10% de la PNL Brăila vor influența foarte mult lista națională.

Doi: pe acea listă sunt PNL-iștii lui (ai lui Alexandru Popa – n.r.) și nu în ultimul rând, eu cred că oamenii întregi la minte – PSD-iști și PNL-iști – au de ales între a ne face de râs în Europa cu multe grupulețe mici și eventual foarte multe voturi extremiste care să fie izolate și a avea o echipă care să fie un «provider» de lucruri bune pentru România, jucând împreună.

Și eu, dacă le spun la PSD-iști «Băi, nu votați lista aia, că e Rareș Bogdan!»… Nici nouă nu ne place că pe lista aia sunt niște PNL-iști; credeți că noi suntem foarte veseli? Eu, când ștampilez, mă ștampilez și pe mine, și pe Rareș! Dar acolo vorbim despre România.

Dacă electoratul liberal din Brăila se duce după Popa sau cum îl cheamă, că nu știu foarte bine cum îl cheamă… după mesajul liberal local, cu capul în gard, așa, asta-i viața! Dar eu nu cred că se va întâmpla acest lucru.

Am avut discuțiile astea, că mai sunt «insule» prin țară și de la ei, de la PNL, și de la noi, de la PSD, dar se văd rezultatele la europarlamentare în localitățile cu primari PNL – la Cireșu, la Ulmu, pe unde mai sunt sau câte or mai fi, câte o să mai rămână. Și atunci rezultatele alea vor fi judecate la București, că sunt voturile luate și de Rareș Bogdan, Dan Motreanu și textul curge.

Adică înțeleg dacă în municipiu sau în Ianca nu prea ai luat voturi, că nu aveai de unde, dar la tine acasă, unde primarul tău PNL a luat 800 de voturi și lista la europarlamentare a luat 80 de voturi… Unde sunt localități conduse de primari PNL, hai să vedem cum se manifestă votul…

Și eu nu generalizez. Că tot a spus că tot ce e administrație PSD pute și e nasol, că au nenorocit pe unde sunt. Ați fost în Cireșu de curând? Nu vă duceți pe ploaie, că e și cu nămol!

Eu pot să spun că sunt localități în județul Brăila conduse de primari PNL foarte bune. Sunt 2-3 localități foarte bune. Nu tot ce este de la PNL e rău, cum nici toți membrii de la filiala PNL Brăila nu au opinii surprinzătoare câteodată”.