„Noi asfaltăm! Și facem și trotuare!” Uite aici ce treabă mare!

Stați liniștiți, de data asta nu mai vorbim de vreo canalizare, findcă oricum vorbim în gol, dat fiind că în Brăila canalizările, de cum rămân fără capac, rămân subit și fără proprietar, așa că nu poate fi tras nimeni la răspundere, în caz de ceva.

Și nu vorbim nici despre marea asfaltare, pe care unii brăileni „o așteaptă de peste 100 de ani” după cum spunea primarul Marian Dragomir (PSD) – cetățeni care, ne asigură el, nu vor fi săriți la rând, când se vor împărți fondurile și utilajele.

Alți brăileni sunt mai modești, așteaptă doar de câțiva ani – mai puțini de 10 – să se finalizeze pe bune niște lucrări care s-au făcut înainte de marea virusare. Nu mai știm cu cât timp înainte și nici nu ne forțăm să aflăm, că nu ne servește la nimic, ba dimpotrivă, ne enervăm și mai tare. Mai bine să nu ne mai amintim…

Așadar, acum vorbim despre borduri și trotuare (ne)făcute în același stil smuls în care se fac și alte lucruri la Brăila. S-a început cu repararea străzii și montarea bordurilor și a fost fără finalizare. Fotografiile sunt suficiente, nu e nevoie de alte detalii. Așa arată trotuarul în cartierul Obor, în zona magazinului Profi, în urma unor lucrări de reparații străzi care s-au încheiat în urmă cu câțiva ani.

Întrebat despre acest lucru, primarul Dragomir ne-a declarat: „Zilnic se asfaltează trotuare. Am asfaltat în ultimii 5 ani mai mult decât în 30 de ani, dar mai avem mult de lucru.

În imagini sunt trotuarele care nu au fost asfaltate de 60 de ani, de când s-au construit blocurile. Lucrarea în acea zonă nu este terminată, au făcut doar strada, nu și trotuarele, nu s-a plătit nimic pentru lucrări la trotuare”.

Așadar, s-a făcut strada și s-au pus bordurile în urmă cu câțiva ani, dar trotuare se fac în alte părți, că n-are niciun rost să se facă o treabă de la cap la coadă, înainte de a te apuca de alte străzi și de alte trotuare. Chestia asta are sigur o logică, lucrurile sunt făcute cu cap, e vorba de o sistematizare complexă, doar că noi nu suntem capabili să înțelegem.

Așadar, asfaltarea o așteaptă unii brăileni de 100 de ani, repararea trotuarelor o așteaptă alți brăileni de 60 de ani. Dacă mai aveți și alte așteptări și încă nu le-am identificat noi, anunțați-ne! Dar dacă au sub 50 de ani nu ne deranjați, că acelea nu sunt lucruri serioase!

 

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare.