Președintele Chiriac, nemulțumit de problemele majore în furnizarea energiei electrice după viscol, la nivelul județului Brăila: „Rețeaua este învechită și de ani de zile nu s-au făcut investiții. O să informăm și premierul”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, se declară mulțumit de modul în care s-a acționat pentru deszăpezirea drumurilor județene după viscolul de zilele trecute. El a spus astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că „lucrurile s-au întâmplat într-un mod corect, corespunzător. Se putea și mai bine, dar după terminarea episodului Codului roșu și portocaliu toate drumurile au fost deszăpezite, cu mici problemuțe unde sunt dopurile; s-au rezolvat, s-au degajat, se circulă corespunzător pe toate drumurile județene. Avem experiența anilor trecuți și ne mișcăm foarte bine în ceea ce privește deszăperirea”.

Dat fiind că au fost semnale de la primari din județ care s-au plâns că au avut dificultăți în asigurarea apei potabile pentru locuitorii comunelor care au rămas zile la rând fără energie electrică, l-am întrebat pe preșdintele CJ – care este și vicepreședinte al ADI Dunărea – dacă are cumva în vedere CUP Dunărea asigurarea de generatoare care să poată fi folosite pentru a continua furnizarea apei potabile în condiții normale, chiar și atunci când nu este curent electric zile la rând într-o localitate sau alta.

„O să avem o discuție să vedem cine are generator, cine nu, pentru ca CUP să cumpere și acestea generatoare; dar nu cred că au fost probleme, ci a fost o presiune mai scăzută.

Dar hai să vedem cum s-au mișcat cei de la Electrica. Eu sunt nemulțumit de modul în care au acționat în județ, de faptul că rețeaua este foarte învechită și de ani de zile nu s-a investit în această rețea din județul Brăila. O să informăm și primul ministru, să vedem care sunt măsurile, astfel încât în alte episoade, Doamne ferește, dacă se vor mai întâmpla, să nu mai avem astfel de lucruri. Știu că de aseară toate localitățile erau alimentate; mai sunt gospodării în anumite localități unde echipele Electrica lucrează pentru a fi branșate”, a spus Chiriac.

În ceea ce privește opiniile exprimate în spațiul public cu privire la faptul că marea problemă este că Electrica nu a mai făcut investiții în județul Brăila, ci dar reparații punctuale și de aceea au loc atât de multe avarii, atât de des, șeful județului a comentat: „Asta o să cerem și noi, să vedem dacă au fost alocați bani pentru investiții în județul Brăila, dacă ei au fost folosiți sau dați înapoi, dacă au fost ceruți bani pentru investiții”.