Președintele Klaus Iohannis, la inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila: „Construcția aceasta este una dintre cele mai ambițioase inițiative de modernizare a infrastructurii de transport din România, realizată cu expertiză internațională de referință și cu tehnologie de ultimă generație”

Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, cel mai lung pod de acest gen din România.

La eveniment au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fostul premier Mihai Tudose, miniștri, parlamentari, oficialități locale din județele Brăila, Tulcea și Galați.

Președintele Klaus Iohannis a declarat cu acest prilej: „Aceasta este cea mai amplă construcție ridicată în România în ultimele 3 decenii și este al treilea pod ca mărime din Europa.

Îi felicit pe toți cei implicați în acest proiect de investiții pentru eforturile depuse, pentru rezultatul obținut. Avem o nouă dovadă, cât se poate de puternică, a faptului că și în România, dacă există voință și seriozitate, se pot duce la capăt proiecte majore de infrastructură.

Mulțumiri speciale trebuie aduse și partenerilor japonezi și italieni, pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă.

Construcția aceasta este cu certitudine una dintre cele mai ambițioase inițiative de modernizare a infrastructurii de transport din România, realizată cu fonduri europene, cu expertiză internațională de referință și cu tehnologie de ultimă generație.

Indiferent de poziționările politice în anul electoral care urmează, interesele României în materie de reforme și dezvoltare economică trebuie să primeze. Țara noastră are acces la un volum semnificativ de fonduri europene. Ne dorim cu toții o Românie mai conectată, cu drumuri mai multe, mai bune și mai sigure. Infrastructura de transport are un potențial imens de stimulare a dezvoltării economice și de creștere a calității vieții pentru comunitățile locale.

Implementarea PNRR reprezintă un examen de maturitate politică și economică pe care România nu are voie să-l rateze. Fondurile europene reprezintă sursa principală pentru dezvoltarea infrastructurii. Infrastructura de transport trebuie să rămână prioritatea zero a oricărui guvern, dar și a autorităților locale.

Îmi doresc ca în următorii ani statisticile privind numărul de accidente rutiere să se schimbe semnificativ în bine. Suntem de ani buni în fruntea acestor statistici negre. O componentă semnificativă la îmbunătățirea actualei situații o are și calitatea infrastructurii rutiere”.