Primarul Costel Capbun este indignat: „Sunt sute de familii în comuna Bertești care n-au curent de mai mult de 48 de ore! Ni s-a spus că nu sunt destule echipe ca să intervină”

„Sunt sute de familii în comuna noastră care nu au energie electrică de mai mult de 48 de ore! Este inacceptabil așa ceva! Oamenii sunt disperați și mă sună pe mine, dar eu nu pot să rezolv această problemă, ca primar!” – este ceea ce ne-a declarat primarul comunei Bertești, Costel Capbun, care cere public Prefecturii și Electrica să intervină pentru restabilirea furnizării energiei electrice în localitate, după ce viscolul de zilele trecute a făcut ravagii.

Capbun spune că este asaltat de sătenii care îl sună și-i cer să facă ceva pentru rezolvarea situației și tot ce poate face, la rândul său, este să sune la Electrica și la Prefectură, dar până acum n-a folosit la nimic.

„Au trecut mai mult de 48 de ore, oamenii sunt disperați; la cine să apeleze, dacă nu la primar?  Au venit echipe de la Însurăței și au remediat avaria la linia de înaltă tensiune, care alimentează localitățile, ieri am fost cu ei pe teren; în general s-a rezolvat problema din acest punct de vedere, dar sunt fire rupte și în interiorul celor patru sate componente ale comunei, pe linia de joasă tensiune, la abonații casnici, iar aici n-a intervenit nimeni. Am sunat la 929, dar nu răspunde nimeni.

Din ce mi-au zis cei de la Însurăței, nu sunt suficiente echipe ca să intre și în interiorul localității și să rezolve problemele de acolo. Eu nu știu ce soluții ar putea să găsească; să aducă echipe din altă parte, nu știu, să facă ceva ca să se restabilească furnizarea energiei electrice!

L-am sunat aseară pe domnul prefect și i-am spus să găsească soluții pe situații de urgență, să se facă branșamentele astea individuale, că oamenii nu pot sta în felul ăsta zile la rând fără curent electric.

În toate cele 4 sate am abonați care nu au curent de 3 zile! Sunt sute de familii. Nu mai știu ce să mai fac, pe cine să mai sun, ca să se rezolve odată problema! Și așa abia am rezolvat problema alimentării cu apă potabilă, folosind un generator…”.