Secretarul de stat Canciu îl felicită pe Vasile Dogărescu „pentru tăria de caracter cu care a rezistat tălpilor puse de PSD în realizarea complexului balnear Alma Health & Spa Retreat, care scoate din noroi stațiunea Lacu Sărat“

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, președinte al Organizației Municipale a PNL Brăila, declară că a avut un gust amar la inaugurarea oficială a complexului balnear și de vacanță Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacu Sărat, când l-a auzit pe primarul municipiului, Marian Dragomir, recunoscând public „că stațiunea Lacu Sărat, cândva o emblemă a Brăilei, a ajuns o ruină din cauza orgoliilor PSD”.

Canciu afirmă într-un comunicat dat publicității că investiția de 20 de milioane de euro a omului de afaceri Vasile Dogărescu reprezintă „o perlă ridicată într-o ruină”:  „Un complex de 4 stele, care face net diferența între o investiție făcută în scopul dezvoltării stațiunii și altele ținute la firul ierbii și alimentate din bani publici, prin bilete de tratament acordate prin casele de pensii. Două viziuni diferite, aceeași stațiune!

Stațiunea Lacu Sărat a fost ținută cu bună știință în sărăcie zeci de ani prin lipsa de investiții și ruinată la propriu de procesele duse timp de 12 ani între administrațiile PSD din comuna Chiscani și municipiul Brăila. Procesele au fost purtate oficial cu scopul încasării taxelor și impozitelor, dar neoficial pentru a fi protejate interesele financiare particulare existente aici.

Am avut un gust amar în momentul în care primarul Marian Dragomir a recunoscut public, cu ocazia inaugurării complexului balnear Alma Health & Spa Retreat, că stațiunea Lacu Sărat, cândva o emblemă a Brăilei, a ajuns o ruină din cauza orgoliilor PSD! Cu zâmbetul pe buze și fără nicio remușcare, Dragomir și-a pus cenușă în cap și și-a declarat public incompetența și vinovăția, spunând că: «stațiunea a fost efectiv blocată timp de 12 ani de procesele purtate între administrațiile PSD».

Domnule Dragomir, scuzele nu ne încălzesc cu nimic astăzi! Vă reamintesc că, în urmă cu 12 ani, Guvernul României, prin Ministerul Turismului, a alocat peste 500.000 lei pentru dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat, banii care au fost pierduți din cauza acestui litigiu existent între administrațiile PSD din Chiscani și Brăila. O pierdere financiară imensă despre care nu ați amintit nimic în penitența pe care ați făcut-o public. Bani care ar fi adus un suflu nou stațiunii, dar care au fost blocați de PSD, care nu și-a dorit niciodată cu adevărat dezvoltarea acestei destinații turistice.

Din nefericire, dezinteresul PSD pentru stațiunea Lacul Sărat a continuat încă trei ani după încheierea în instanță a acestei lupte a orgoliilor. Anul trecut se pare că ați dat în sfârșit la pace și ați înființat Asociația pentru «Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat», un fel de căciulă în care se strâng anual 1.500.000 lei, bani alocați din bugetele Consiliului Județean, Primăriei Brăila și Primăriei Chiscani. Asociația a fost înființată anul trecut, dar a început să miște ceva abia luna trecută, în tot acest timp plătind doar salarii pentru angajați, evident oameni de casă ai PSD. Timpul va demonstra bunele intenții ale acestei spectaculoase asocieri, deocamdată văd că e doar consumatoare de bani publici.

În încheiere, vreau să îl felicit public pe omul de afaceri Vasile Dogărescu pentru tăria de caracter cu care a rezistat tălpilor puse de PSD în realizarea acestei afaceri de succes, care scoate din noroi stațiunea Lacu Sărat și o repune pe harta stațiunilor balneare naționale. Datorită realizării acestui complex de 4 stele, Lacu Sărat a primit statutul de stațiune de interes național, statut care permite accesarea de finanțări structurale europene. Este cea mai mare victorie obținută de stațiunea Lacu Sărat în ultimii 30 de ani, timp în care a fost abandonată de autoritățile locale socialiste, care au pus orgoliile personale mai presus decât interesul comunității”.