Subprefectul Loredana Badiu, despre anonimatul în care a funcționat ca și consilier municipal timp de 10 ani: „Am preferat să fac lucruri și să nu spun lucrurile pe care le fac”. Secretul s-a păstrat foarte bine

„Am preferat să fac lucruri și să nu spun lucrurile pe care le fac, ci pur și simplu să le fac și în urma activității mele ca și consilier să rămână ceva” – este motivul pentru care Virginia Loredana Badiu (PSD) a fost un consilier municipal care a rămas în anonimat 10 ani, timp în care în ședințele CLM a tăcut cu grație, iar în afara ședințelor nu s-a auzit nimic despre vreo realizare a sa. Așa a explicat astăzi presei noul subprefect al Brăilei cum a reușit să nu se remarce cu nimic timp de un deceniu în calitate de ales local.

După ceremonia de învestire de astăzi, în care a depus jurământul, am întrebat-o pe Badiu de ce nu a fost mai activă în ședințele CLM și în cazul în care a fost activă în vreun fel în zona administrativă, să ne spună și nouă concret ce a făcut în calitate de consilier, în cele trei mandate.

„Eu m-am implicat activ alături de echipa de consilieri a Primăriei și prin latura mea profesională, fiind aproape de școli, provenind din învățământ, participând activ în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, m-a preocupat foarte mult alocarea de finanțări către unitățile de învățământ, prin investițiile care s-au făcut în unitățile de învățământ și care acum sunt în derulare. Mai exact, sala de sport de la Școala «Mihu Dragomir» este un obiectiv de investiții la care am participat activ. Acolo sunt încă membru în Consiliul de Administrație.

O sală multifuncțională la Școala Gimnazială „Radu Tudoran”.

Am participat la discuțiile premergătoare și la tot ce a însemnat partea de finanțare la reabilitarea Căminului Cultural din Chercea. Sunt activități pe care le-am făcut, chiar dacă nu le-am mediatizat…”, a răspuns noul subprefect.

Mai pe scurt, ceea ce spune aceasta este, practic, că timp de 10 ani a discutat cu primarul Marian Dragomir (PSD) și l-a rugat să dea atenție și școlilor, când e vorba de alocarea de fonduri. Și nu negăm că este probabil ca Dragomir să fi dat o oarecare atenție rugăminților sale, dat fiindcă Badiu este unul dintre consilierii municipali apropiați ai edilului șef și Dragomir este cel care a susținut-o pentru funcția de subprefect (ea nefiind una dintre preferatele președintelui PSD Brăila, Ion Rotaru). Mai mult, Dragomir a luat-o în calcul pe Badiu și pentru funcția de viceprimar, dar n-a fost să fie (încă).

Dar dacă în cursul unui deceniu activitatea lui Badiu a ținut în mare parte de a-l ruga pe primar să aloce fonduri școlilor, atunci privind starea școlilor brăilene, putem concluziona că ori l-a rugat prea rar, ori primarul nu i-a ascultat prea des rugămințile… Și nici când i-a ascultat rugămințile n-a ieșit întotdeauna prea bine, dovadă modul în care s-a lucrat la sala de sport a Școlii „Mihu Dragomir”, unde podeaua este din beton, iar copiii se pot răni în timpul orelor de sport, în cazul în care cad.

Întrebată despre acest lucru, Loredana Badiu a spus că știe despre acea situație. Întrebată ce a făcut, concret, dincolo de faptul că știe că sunt niște probleme la o investiție încheiată cu ani în urmă, Badiu a mai tăiat coada vulpii și a trecut de la „este un obiectiv de investiții la care am participat activ”, la „implicarea mea a fost în ceea ce privește obținerea finanțării pentru acea sală de sport. O să iau legătura din nou cu școala și o să văd ce s-a întâmplat, ce s-a făcut și ce se poate remedia acolo”.

Articole asemănătoare

Comment

  • Titi Apostol

    05/05/2022

    Veniți în cartier Radu Negru pe str.PoetGrigore Alexandrescu,in jurul Firmei de confecții Baku să vedeți în ce hal locuiesc un număr însemnat de cetățeni! Din 2019 ,, beneficiem ” numai de promisiuni !Ne-am saturat de minciuni de-ale d-lui Dir.Termegan Marius!

    Replay

Lasă un răspuns