Tinerii internați în Centrul de Detenție Brăila – Tichilești, implicați în acțiuni ce vizează protecția mediului

Centrul de Detenție Brăila – Tichilești a desfășurat împreună cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila și cu Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei R.A. o serie activități de sensibilizare a comunității cu privire la problematica reinserției sociale a persoanelor internate, atât în interiorul, cât și în exteriorul locului de deținere.

Astfel, persoanele internate Centrul de Detenție Brăila – Tichilești au vizitat Muzeului Romsilva Brăila, unde au avut ocazia să vadă o parte din flora și fauna din zona protejată ”Balta Mică a Brăilei”.

„De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, un grup de persoane internate s-a deplasat la Pepiniera Romsilva, unde participanții au învățat noțiuni elementare despre ecologizare și despre plantarea unor copaci, primind drept recompensă arbuști și flori pe care le-au plantat în curtea Centrului de Detenție Brăila Tichilești.

În plus, reprezentanți ai Romsilva s-au deplasat în Centrul de Detenție Brăila Tichilești și prin intermediul prezentărilor powerpoint, fotografiilor și filmulețelor, au explicat persoanelor internate importanța ariei protejate, regulile de ecologizare, cu scopul de a motiva persoanele internate să protejeze mediului înconjurător”, declară inspector de poliție penitenciară Iuliana Florentina Caua.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns